• Οι θεατές καταχειροκρότησαν τους ηθοποιούς και τους μουσικούς της παράστασης “Ο Έρωτας στη διαχρονικότητά του – Μοίσας Έρως καλέοι, Μοίσαι τον Έρωτα φέροιεν”.

Τα μέλη του Εργαστηρίου Θεατρικής Παιδείας του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, συμμετέχοντας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Φεστιβάλ Μαρωνείας – Σαπών, σε συνεργασία με τον τοπικό Δήμο και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, παρουσίασαν φέτος στον ιστορικό και υποβλητικό χώρο του αρχαίου θεάτρου Μαρώνειας την παράσταση «Ο Έρωτας στη διαχρονικότητα του».

Ήταν μια µουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στο μεγαλείο του Έρωτα και στη διαχρονικότητά του. Μέσα από τον ποιητικό λόγο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, υμνήθηκε ο Έρωτας ως κοσμογονική δύναµη, ως πνοή ανάτασης και ολοκληρωμένης επικοινωνίας. Παράλληλα, µε όχηµα τα τραγούδια και τις μουσικές δημιουργίες των Ελλήνων ανά τους αιώνες, αναδείχθηκε η ανυπέρβλητη αξία του Έρωτα, που παραµένει αναλλοίωτη και αδιαμφισβήτητη.

  • Έρωτας, ποίηση, μουσική, σε µια γοητευτική θεατρική σύμπλευση χάρισαν στο κοινό μια “μαγική” βραδιά.

Στις δηλώσεις η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, τόνισε:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 12
Η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ. Σοφία Μενεσελίδου, με τον ηθοποιό κ. Γιώργο Κουκαλιώτη.

“Άλλη μια μαγική βραδιά με μια παράσταση στηριγμένη στο ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό μας! Μέλη του θεατρικού εργαστηρίου μας και μουσικοί του τόπου μας δημιούργησαν μια μουσικοθεατρική παράσταση-αφιέρωμα στη διαχρονικότητα του Έρωτα. Υπό το φως του φεγγαριού, σ’ έναν τόπο μυσταγωγικό, ο αρχαίος ελληνικός λόγος έμπλεξε γλυκά με τη μουσική και τα τραγούδια. Θερμά ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της παράστασης αλλά και στον Δήμο Μαρώνειας-Σαπών, στον Δήμαρχο, κ. Σταυρίδη και στον ειδικό συνεργάτη του Σάκη Αντωνίου, στην Εφορεία Αρχαιοτήτων του νομού μας, στην Προϊσταμένη της κ. Καραδημα και στην αρχαιολόγο Νάγια Δαλακούρα, για την εξαιρετική συνεργασία μας. Μια συνεργασία που δίνει τη δυνατότητα στον απαράμιλλης ομορφιάς χώρο να ξαναζωντανεύει θεατρικά”.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

  • Σκηνοθεσία-Επιμέλεια Κειμένων: Άννα Μαχαιροπούλου
  • Σκηνικά κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης
  • Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς
  • Επιμέλεια μουσικής: Γιώργος Ευφραιμίδης – Άννα Μαχαιροπούλου
  • Έπαιξαν με αλφαβητική σειρά: Ελίζα Κιτσικίδου, Γιώργος Κουκαλιώτης, Μαργαρίτα Μαργαριτοπούλου, Εύα Σκότη, Εύη Φιλιππίδου.
  • Μουσική συνοδεία των κειμένων: Γιώργος Κελεσίδης
  • Ενορχήστρωση: Γιώργος Ευφραιμίδης
  • Έπαιξαν οι μουσικοί:

-Δώρα Καραγκιοζάκη: κανονάκι

-Κυριάκος Τσακιράκης: λαούτο, κιθάρα, μπουζούκι

-Σιρίν Καρά Γιουσούφ:  βιολί

-Γιάννης Κερζεβάνης:  πλήκτρα

-Γιώργος Ευφραιμίδης: κιθάρα, μπάσο

-Βεϊσέλ Αχμέτ: κρουστά

-Ελένη Αποστολίδου: ποντιακή λύρα, φωνή

-Γιώργος Κελεσίδης: Ηλεκτρική κιθάρα, σάζι, πλήκτρα, ηχητικά εφέ

-Πόλυ Λακάκη:  φωνή

-Σταύρος Παυλίδης: φωνή