– Με απόφαση του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Γ. Παυλίδη, ο οποίος καλεί την Κυβέρνηση να δώσει λύση στην απαγόρευση διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τον συνοριακό σταθμό Νυμφαίας-Βουλγαρίας.

Απόφαση χρηματοδότησης για τη «διάνοιξη» μιας επιπλέον λωρίδας για τα εισερχόμενα στην Ελλάδα από την Τουρκία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, στον Μεθοριακό Σταθμό Κήπων Έβρου, μέσω της αφαίρεσης – μετακίνησης της γεφυροπλάστιγγας, υπόγραψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης.

Στόχος της ενέργειας είναι η διόρθωση της υφιστάμενης κατάστασης της πολύωρης κατά περιόδους αναμονής Τούρκων τουριστών στα σύνορα, και με απώτερο σκοπό τη διευκόλυνση της εισόδου στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, ο Περιφερειάρχης, υπέβαλε αίτημα στις Αστυνομικές Αρχές, για επαρκή στελέχωση του Μεθοριακού Σταθμού.

«Πέρα από το αίτημα της βίζας 72 ωρών, δεν είναι δυνατό να περιμένουμε τουρισμό, δηλαδή πόρους, σε μια Ελλάδα που ασφυκτιά οικονομικά, και να μην διευκολύνουμε με τον ενδεικνυόμενο τρόπο, τους τουρίστες να εισέρχονται στη χώρα», σημείωσε, και πρόσθεσε με έμφαση: «Αναφέρομαι στο θέμα της απαγόρευσης εισόδου λεωφορείων από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία μέσω του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας Ροδόπης, καθώς και στις δυσκολίες που παρουσιάζονται κυρίως κάθε Παρασκευή και Σάββατο στον μεθοριακό σταθμό των Κήπων». Καταλήγοντας, κάλεσε για μια ακόμη φορά την κεντρική Διοίκηση να μεριμνήσει αναλόγως: «Εμείς κάνουμε ότι είναι στις δυνατότητες μας. Στα άλλα, η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση», επισήμανε με νόημα.