ΑΥΤΟΑκόμα μία αυτοκτονία από χρήστη του διαδικτύου, απέτρεψε μετά από άμεσες και συντονισμένες ενέργειες, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη ανάλυση και αξιοποίηση ψηφιακών πληροφοριών από εξειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας, εντοπίστηκε ύστερα από καταγγελία ημεδαπού, άτομο το οποίο μέσω ανάρτησης σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.

Από την περαιτέρω διαδικτυακή και ενδελεχή αστυνομική έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του ατόμου, τα οποία εντοπίστηκαν στη Λευκωσία της Κύπρου.

Μετά από επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για Κύπρια υπήκοο, της οποίας διασφαλίστηκε η σωματική ακεραιότητα και της παρασχέθηκε η απαιτούμενη ψυχολογική υποστήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στους αριθμούς 11012 και 210-6476464.

Στέλνοντας e-mail στα ccu@cybercrimeunit.gov.gr & 11012@hellenicpolice.gr