Η συλλογή των υπογραφών θα διαρκέσει μέχρι τις 10/12/2016.

Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, κατόπιν σχετικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καλεί το Χριστεπώνυμο πλήρωμά της να υποστηρίξει την Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» (Mum, Dad & Kids), την οποία στην Ελλάδα στηρίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK

Η Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών «Μαμά, Μπαμπάς και Παιδιά» (Mum, Dad & Kids), ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και αποβλέπει στη συλλογή υπογραφών προκειμένου να θεσμοθετηθεί Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα είναι εφαρμοστέος και θα καθορίζει ότι:

%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%b9%ce%b1-2α. Γάμος είναι μια μόνιμη και πιστή ένωση ΑΝΔΡΑ και ΓΥΝΑΙΚΑΣ, με σκοπό την ίδρυση οικογένειας.

β. Οικογένεια είναι ένας ΠΑΤΕΡΑΣ, μία ΜΗΤΕΡΑ και τα παιδιά τους.

γ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ είναι η έννομη σχέση μεταξύ ΔΥΟ ΕΤΕΡΟΦΥΛΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ ή μεταξύ γονέως και παιδιού.

Στη σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα της Μητρόπολης, τονίζεται για τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής εν όψει νομοθετημάτων που αποσκοπούν να επαναπροσδιορίσουν τις έννοιες «ΓΑΜΟΣ» και «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»: “Ο επαναπροσδιορισμός των θεσμών του Γάμου και της Οικογένειας, όχι μόνο μπορεί να διευρύνει το πεδίο εφαρμογής τους και σε ΜΗ ΕΤΕΡΟΦΥΛΕΣ σχέσεις, αλλά με τον τρόπο αυτό θα αποδυναμώσει πλέον τους ίδιους τους θεσμούς ώστε να μην μπορούν πλέον με σαφήνεια να εφαρμόζονται μέτρα στήριξης και προστασίας της οικογένειας και του γάμου”.

Όσοι επιθυμούν να υπογράψουν, μπορούν να το κάνουν:

  • στην ηλεκτρονική φόρμα https://signatures.mumdadandkids.eu/oct-web-puplic/signup.doc
  • κατεβάζοντας το έντυπο συλλογής χειρόγραφων υπογραφών από τον σύνδεσμο:http://www.aspe.gr/images/stories/Diafora/grelpaperform_final_final.pdf
  • λαμβάνοντάς το έντυπο από τον εφημέριο της ενορίας τους

Η συλλογή των υπογραφών θα διαρκέσει μέχρι τις 10/12/2016.

Οι χειρόγραφες υπογραφές θα κατατεθούν στην Ιερά Μητρόπολη μέσω των Ενοριών.