Την «υπογραφή» μιας κατασκευαστικής εταιρίας από την Κομοτηνή, θα φέρει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η περίφημη «Αγιά Σοφιά», όπου οι εργασίες ανέγερσης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ο λόγος για την Choumaidis Constractions, στην οποία έχει ανατεθεί από την ΠΑΕ ΑΕΚ το πιο δύσκολο κομμάτι του μεγαλόπνοου έργου, ήτοι η κατασκευή των τεσσάρων πυλώνων στήριξης του γηπέδου, κατά τα αρχιτεκτονικά πρότυπα των γηπέδων που θα χτιστούν στο Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022.

Αντικείμενο της εταιρείας αποτελούν τα εξειδικευμένα μεγάλα τεχνικά έργα, ενώ στα πιο πρόσφατα που ανάλαβε και εκτέλεσε με επιτυχία, περιλαμβάνονται η ανέγερση στην 5η Μονάδα της ΔΕΗ, στην Πτολεμαΐδα, ειδικών πύργων κλιμακοστασίων, των οποίων η κατασκευή απαιτεί non stop εργασίες νυχθημερόν και ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, καθώς και οι εργασίες στο σημείο εισόδου του Αγωγού ΤΑΡ στην Ελλάδα, στους Κήπους Αλεξανδρούπολης. Στο εγγύς μέλλον και συγκεκριμένα από τον προσεχή Σεπτέμβριο, η Choumaidis Constractions αναμένεται να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Ντουμπάι.

Ιδρυτής της εταιρίας είναι ο Σταύρος Χουμαΐδης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Φανάρι της Κωνσταντινούπολης και την Ίμβρο, ενώ η οικογένειά του είχε εγκατασταθεί στην περιοχή των Στρατώνων, στην Κομοτηνή.

Πλέον, τη «σκυτάλη» έχει παραλάβει ο γιος του, Γιώργος Χουμαΐδης, ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή κατασκευαστική παράδοση, δηλώνοντας πως ό,τι καταφέρνει το χρωστά στον πατέρα του – ενώ για τους δικούς του λόγους εκφράζει και εγκάρδιες ευχαριστίες στις Ασούντα Πετρίδη και Τάνια Παπαμάνου.

Ο Γιώργος Χουμαΐδης ήταν αυτός που «έκλεισε» τη συμφωνία για τη συμμετοχή της Choumaidis Constractions στην ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς», και σήμερα ηγείται της προσπάθειας που καταβάλει το προσωπικό της εταιρίας στο εργοτάξιο, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι κατά τις συναντήσεις που είχε με τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο Γιώργος Χουμαΐδης τους άφησε άφωνους, όταν ερωτηθείς για το … τι ομάδα είναι, εκείνος τους απάντησε «Πανθρακικός»!

Σήμερα δηλώνει ότι ανεξάρτητα από τις οπαδικές πεποιθήσεις, νοιώθει ιδιαίτερη τιμή που επελέγη για την υλοποίηση ενός καίριου τμήματος του μεγάλου αυτού έργου, ενώ διαβεβαιώνει ότι «ως Μικρασιάτης και Κομοτηναίος θα βάλω τα δυνατά μου για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα». Τέλος, δεν παραλείπει να μνημονεύσει τη συμβολή του προσωπικού της Choumaidis Constructions στη διαρκώς ανοδική πορεία που καταγράφει η εταιρεία.