Με…υδροκυάνιο (!), απαγορευμένο και επικίνδυνο δηλητήριο για κάθε μορφή ζωής, θανατώθηκαν μέσα σε δύο ώρες 17 αδέσποτα σκυλιά σε Οικισμούς του Δήμου Δοξάτου Δράμας, ο Δήμαρχος του οποίου Δημήτρης Δαλακάκης επικήρυξε τον αδίστακτο δράστη με 1.000 ευρώ.

Αυτό αποφάνθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ μετά τον τοξικολογικό έλεγχο των ζώων, και ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ. Γιώργος Παυλίδης, αφενός ζήτησε από τις Υπηρεσίες να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες για την προστασία τόσο των αδέσποτων ζώων όσο και της Δημόσιας Υγείας, αφετέρου έδωσε εντολή τα συγκεκριμένα περιστατικά να αναφερθούν με λεπτομέρειες στην αρμόδια Εισαγγελία.

Η κυκλοφορία του υδροκυανίου είναι παράνομη και η χρήση του εξαιρετικά επικίνδυνη για όποιον έλθει σε επαφή με τη συσκευασία του, που είναι μικροί κύλινδροι παραφίνης.

Σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, «θεωρεί σκόπιμο να τονίσει την κατακραυγή της κοινωνίας της Δράμας, όλης της Περιφέρειας και όλου του εδαφικού της χώρου, κατά της ειδεχθούς αυτής πράξης, και να δηλώσει ότι είναι έξω από τις λογικές της κοινωνίας μας».