ΔΕΣΠΟΤΗΣ 9Στην Κομοτηνή θα βρεθούν αύριο και μεθαύριο οι Μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος, και Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα, κατά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις του εορτασμού της 94ης επετείου της ενσωμάτωσης της πόλης στον εθνικό κορμό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ιεραρχών:

Τρίτη 13 Μαΐου – Ώρα 19:00

Υποδοχή της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης, εκ της Ιεράς Μονής Βαθυρρύακος / λιτανευτική πομπή με κατάληξη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Της Θεοτόκου, όπου θα τελεστεί η Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, και συμπροσευχομένων, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.

Τετάρτη πρωί, 14 Μαΐου

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, και συλλειτουργούντων, των  Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλου, και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος / επίσημη Δοξολογία μετ’ εκφωνήσεως του Πανηγυρικού της Ημέρας, υπό του Δημάρχου Κομοτηνής κ. Γεωργίου Πετρίδη / επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης / μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.