31 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 2 (22)

Τη διάθεσή και την πρόθεσή τους να συν-εργαστούν, για την προώθηση των ζητημάτων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εξέφρασαν -δια των δηλώσεων των επικεφαλής τους, οι περιφερειακές παρατάξεις της μειοψηφίας  που μετέχουν στο νέο συμβούλιο, το οποίο αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου.

O επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Φώτης Καραλίδης ευχήθηκε η νέα διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ να είναι δυνατή απέναντι στις αντιξοότητες. Κατά τις δηλώσεις του μετά το τέλος ορκωμοσίας του νέου περιφερειακού συμβουλίου, σημείωσε ότι η “Κοινωνική Συμμαχία” θα είναι αρωγός όπου ζητηθεί στηρίζοντας τη συνέπεια και τη συνέχεια στη διοίκηση, “στηλιτεύοντας όμως οποιεσδήποτε λογικές ή πρακτικές που είναι αντίθετες με τα πιστεύω τους”.

Προσερχόμαστε στην ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου, έχοντας μία και μόνη φιλοδοξία: να μεταφέρουμε τη φωνή των πολιτών, τις αγωνίες τους, τους αγώνες τους, τις διεκδικήσεις τους, για μια καλύτερη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα σεβόμαστε τις διεκδικήσεις αυτές και θα τις βάλουμε σε πρώτο πλάνο αντί των συμφερόντων, επισήμανε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της “Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης” Κώστας Μορφίδης.

Ως επικεφαλής του συνδυασμού θέλω να ευχαριστήσω τους 30 χιλιάδες πολίτες που μας υπερψήφισαν.Υπόσχομαι ότι θα είμαι κοντά σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, θα είμαι όμως και απέναντι στο προξενείο»υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης “Θράκη Μακεδονία Ελλάδα” μας Τέρενς Κουϊκ.

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία αυταπάτη. Και η νέα πενταετία της νέας περιφερειακής διοίκησης θα κινηθεί στην ίδια ρότα που κινήθηκε και η προηγούμενη. Στο πλαίσιο της πολιτικής της συγκυβέρνησης που εφάρμοσε όλο αυτό διάστημα μέτρα που οδήγησαν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία” τόνισε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην ΑΜΘ Χρήστος Τρέλλης.

Ξεκινά μια περίοδος ευθύνης. Τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ως περιφερειακό συμβούλιο είναι πολλά και μεγάλα. Έχουμε μπροστά μας το θέμα των απορριμμάτων και του χρυσού” δήλωσε από την πλευρά της, η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης ” Οικολογία-Αλληλεγγύη” Κατερίνα Γεροστέργιου.

Ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής στην ΑΜΘ Χρήστος Κιτσόπουλος, σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τους Έλληνες που εμπιστεύθηκαν τη Χρυσή Αυγή με την ψήφο τους, φέρνοντας εκπροσώπους του κόμματος, μέσα σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια στη χώρα. Ο κ. Κιτσόπουλος επέκρινε τον νέο Περιφερειάρχη Γ. Παυλίδη, σημειώνοντας χαρακτηριστικά  “έχει ξεχάσει ότι ο ίδιος ήταν μέσα σε αυτές τις παρατάξεις που έφεραν τη χώρα μας σε αυτή την κατάσταση”.