Τους βραβευμένους Robo Trainers του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, στο πλαίσιο της διαρκούς υποστήριξης της δημοτικής αρχής προς την ομάδα τους, αλλά και ενόψει  της συμμετοχής τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό First Lego League 2017 (11-12/3, Θεσσαλονίκη) με θέμα «Animal Allies» («Σύμμαχοι Ζώων»).

Η ομάδα των παιδιών συζήτησε για μιάμιση ώρα με τον κ. Πετρίδη για το μεγάλο πρόβλημα των αδέσποτων και τους τρόπους αντιμετώπισης του, και άκουσε με ικανοποίηση τις ενέργειες του Δήμου για τη λύση του. «Ο κ. Πετρίδης, πολύ ευαισθητοποιημένος με το θέμα, μας ενημέρωσε για το υπάρχον νομικό πλαίσιο, για τις ενέργειες του Δήμου, καθώς και για τις προτάσεις του προς την κεντρική εξουσία για λύση του προβλήματος», σημειώνουν τα μέλη της ομάδας, των οποίων  τις ερωτήσεις ο Δήμαρχος άκουσε και απάντησε με μεγάλο ενδιαφέρον.

«Ευχαριστούμε πολύ για άλλη μια φορά τον Δήμαρχο για τον χρόνο που μας διέθεσε και για τις σημαντικές πληροφορίες που μας έδωσε. Η βοήθειά του στην εργασία μας είναι πολύτιμη», τονίζουν οι Robo Trainers.