Τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Πάντζο και μέλη της νεοσύστατης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ρομά, δέχτηκε στο γραφείο της η Υφυπουργός Εσωτερικών / Μακεδονίας-Θράκης κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Η Υφυπουργός ενημερώθηκε για την ίδρυση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «Ελλάν Πασσέ – Ελάτε Κοντά», και ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά στις 8 Απριλίου, κάλεσε τους εκπροσώπους του να συμμετάσχουν στις δράσεις και στους φορείς που αφορούν τους Ρομά.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Αντιπρόεδρος της εποπτεύουσας από το ΥΜΑΘ, ΕΥΑΘ, κ. Στέλλα Βαλάνη, με τον κ. Πάντζο να εκφράζει ευχαριστίες προς τις συνομιλήτριές του για την ενίσχυση της υδροδότησης στον οικισμό Αγίας Σοφίας Διαβατών.

«Με χαρά υποδέχτηκα τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ομοσπονδίας Ρομά», σημείωσε η κ. Κολλια-Τσαρουχά, και συμπλήρωσε: «Τις ευχαριστίες που θέλησαν να μου μεταφέρουν για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματός τους, τις εισπράττω ως εκπρόσωπος μιας Κυβέρνησης η οποία ως ύψιστο καθήκον της θεωρεί την αντιμετώπιση του συνόλου των Ελλήνων πολιτών με τους ίδιους όρους, χωρίς πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, έτοιμη και ώριμη να υπολογίζει και να αντιμετωπίζει όλα τα μέλη της ως ισότιμους εταίρους στην κοινή προσπάθεια για την ευημερία του λαού και του τόπου μας. Τους ευχαριστώ για την ευγένειά τους, πρέπει όμως να πω ότι επιτελώ απλά και μόνο αυτό που νιώθω ως αυτονόητο καθήκον μου». Συγχρόνως η Υφυπουργός ευχαρίστησε τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ «για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη συνεργασία».