Συνάντηση κτηνοτρόφων και αγροτών του Έβρου, για τα προβλήματα του κλάδου, πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, μετά από κάλεσμα του τοπικού κτηνοτροφικού και αγροτικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, όπου αναλύθηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά και την ψήφιση των προαπαιτούμενων στη Βουλή σε φορολογικό και ασφαλιστικό, η κατάσταση των αναχωμάτων του ποταμού Έβρου, καθώς και όλες οι εξελίξεις σε ότι αφορά την οζώδη δερματίτιδα των βοοειδών.

Μετά από ψηφοφορία, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

– Την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015 συγκέντρωση των αγροτικών μηχανημάτων στις κεντρικές πλατείες των οικισμών.

– Την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 μετακίνηση των αγροτικών μηχανημάτων από τα σημεία συγκέντρωσης προς το τελωνείο των Κήπων και αποκλεισμός της διέλευσης φορτηγών αυτοκινήτων (δεν θα επηρεαστεί από την κινητοποίηση η διέλευση ΙΧ και λεωφορείων). 

– Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ήμερα διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, παράταξη των αγροτικών μηχανημάτων έξω από εκλογικά τμήματα.

– Στο χρονικό διάστημα έως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, συναντήσεις ενημέρωσης με τους εκπροσώπους των κομμάτων.

– Στο χρονικό διάστημα έως την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο των πολιτών του Έβρου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Διδυμοτείχου Καμπρούδης Αξιώτης, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Σουφλίου Μαλτεπιώτης Αθανάσιος, ο πρόεδρος του ΑΚΕΛ Τσιομπανίδης Βάκης, και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων “Χρυσή Αυγή” και “Το ποτάμι”. Επιστολή συμπαράστασης απέστειλε και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Έβρου Λάζαρος Κιτσικίδης που βρισκόταν εκτός πόλης.

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία και συνεννόηση με την Πανελλήνια συντονιστική επιτροπή αγροτών, ενώ τις συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες θα πραγματοποιηθούν ανάλογα μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα.