• Η Ελληνική Αστυνομία έχει προμηθευτεί 25 συσκευές ανίχνευσης καρδιακών παλμών, και τις έχει κατανείμει στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Θεσπρωτίας, Κιλκίς, Πέλλας, Καστοριάς, Φλώρινας και Ιωαννίνων.

Εκπαίδευση στη χρήση και υποστήριξη συσκευών ανίχνευσης καρδιακών παλμών, παρακολούθησαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ., 27 στελέχη του Σώματος.

Πρόκειται για 25 αστυνομικούς που υπηρετούν σε Τμήματα Διαβατηριακού Ελέγχου της χώρας και ασκούν καθήκοντα συνοριακού ελέγχου, και για 2 αστυνομικούς – τεχνικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι θα αναλάβουν τον χειρισμό και την τεχνική υποστήριξη των συσκευών.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει προμηθευτεί 25 συσκευές ανίχνευσης καρδιακών παλμών, και τις έχει κατανείμει στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης, Θεσπρωτίας, Κιλκίς, Πέλλας, Καστοριάς, Φλώρινας και Ιωαννίνων.

Πρόκειται για συσκευές που έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ανθρώπους κρυμμένους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κρύπτες) σε οχήματα διαφόρων τύπων, όπως φορτηγά, λεωφορεία κ.λπ., γεγονός που θα αναβαθμίσει την επιχειρησιακή επάρκεια και την ανταπόκριση των υπηρεσιών συνοριακού έλεγχου.

Η προμήθεια των συσκευών συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (75% ευρωπαϊκή συμμετοχή, 25% εθνική), και εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος της χώρας μας για την ενίσχυση των ελέγχων των εξωτερικών συνόρων της χώρας.