– Σε μια κίνηση συμβολισμού αλλά και ουσίας, ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με το «Ποτάμι» κ. Σταμάτης Κουρούδης, ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα αφουγκραζόμενος τις αγωνίες νέων συντοπιτών του.

Με νέες και νέους επέλεξε να συναντηθεί ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης με το «Ποτάμι» κ. Σταμάτης Κουρούδης, ξεκινώντας τη δική του «διαβούλευση»με την τοπική κοινωνία ενόψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Δεκάδες νέες και νέοι ανταποκρίθηκαν στην ανοιχτή πρόκλησή του, και βρέθηκαν σε γνωστό νεολαιίστικο στέκι της Κομοτηνής, όπου του έθεσαν ερωτήματα και αντάλλαξαν μαζί του απόψεις, σε έναν απελευθερωμένο, άκρως ενδιαφέροντα, και εν τέλει πέραν της πεπατημένης, γόνιμο διάλογο.

«Αυτά τα παιδιά πληρώνουν τις συνέπειες των πράξεων της δικής μου γενιάς, η οποία βρήκε τα πράγματα βολικά αλλά τα έκανε μαντάρα», σημείωσε ο κ. Κουρούδης, για να προσθέσει πως «δεν πάει άλλο όμως, πρέπει κάτι να κάνουμε».

ΑΡΙΣΤΕΡΑ (4) ΔΕΞΙΑ ΠΙΣΩ (1)

 

Η εκπαίδευση και η ανεργία καταγράφηκαν ως οι βασικότερες ανησυχίες των συνομιλητών του κ. Κουρούδη αλλά και του ιδίου, ο οποίος όντας και πρόξενος της Γερμανίας στη Θράκη, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δραματικές διαστάσεις που έχει λάβει η μετανάστευση των νέων στη Γερμανία (και όχι μόνο). Για «τη μεγαλύτερη πληγή της χώρας», έκανε λόγο χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «είναι αδήριτη ανάγκη να αναστρέψουμε άμεσα αυτή την κατάσταση». Όπως μάλιστα εκτίμησε, «αν φανούν κάποια σημάδια βελτίωσης των προοπτικών για τους νέους στην Ελλάδα, τότε είμαι βέβαιος πως θα παραμείνουν στην πατρίδα τους και θα επενδύσουν στη δημιουργικότητά τους». Επιπλέον, επισήμανε την ανάγκη προσαρμογής του επαγγελματικού προσανατολισμού του εκπαιδευτικού συστήματος, στις διαμορφούμενες ανάγκες του επιχειρείν και της αγοράς.

ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΙΣΩ

Ο κ. Κουρούδης απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το «Ποτάμι», τόσο προς τους νέους αλλά και προς όλους όσοι «μέσα από τη δουλειά τους έχουν σταδιοδρομήσει και καταξιωθεί στους κύκλους τους και στις τοπικές τους κοινωνίες», καθώς όπως είπε «η χώρα δεν θα καταστραφεί από αυτούς που κάνουν το κακό και το παράλογο, αλλά από αυτούς που δεν αντιστέκονται». Η διαπίστωση αυτή άλλωστε ήταν και που έπεισε τελικώς τον ίδιο, μετά την πρόταση συνεργασίας που είχε από τα τοπικά μέλη του Ποταμιού αλλά και από τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη, μολονότι αρνούνταν πεισματικά κάθε εμπλοκή του με την πολιτική. «Οι υγιείς δυνάμεις από όλους τους χώρους πρέπει να κινητοποιηθούν», συμπλήρωσε, καταθέτοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι το «Ποτάμι» μπορεί να απελευθερώσει και ανθρώπους από άλλα κόμματα που ασφυκτιούν από την καταπίεση της επιβαλλόμενης κομματικής πειθαρχίας.

ΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗ ΜΕ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

Ερωτώμενος για τις μετεκλογικές προθέσεις του «Ποταμιού», εξέφρασε κατ’αρχήν την άποψη οτι «πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας και να μην οδηγηθούμε σε καταστροφικές επαναληπτικές εκλογές», και υπογράμμισε τις «κόκκινες γραμμές» του κόμματος: Παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, μεταρρυθμίσεις στις λειτουργίες του κράτους, εξάλειψη του κομματικού κράτους. «Θέλουμε να είμαστε η φωνή της λογικής και του αυτονόητου», είπε με έμφαση, και με νόημα τόνισε: «Δεν αποκλείουμε κανέναν και δεν υποτασσόμαστε σε κανέναν. Δεν είναι για μας αυτοσκοπός η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση. Δεν θέλουμε να βολέψουμε “τα παιδιά μας”, γιατί απλούστατα δεν έχουμε “δικά μας παιδιά”. Το πόσα από αυτά που πρεσβεύουμε θα μπορέσουμε να “επιβάλλουμε” σε μια κυβέρνηση συνεργασίας ώστε να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να καταστρέψουμε τη χώρα, εξαρτάται από το πόση δύναμη θα μας δώσει ο κόσμος με την ψήφο του».

Σε αυτό το σημείο μάλιστα, χαρακτήρισε «τραγικό» το ενδεχόμενο να έρθει τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, «άσχετα που κανείς δεν θα συνεργαστεί μαζί της».

Σε ότι αφορά περιβαλλοντικά ζητήματα και δη αυτό των χρυσορυχείων, επανέλαβε τη θέση του «Ποταμιού» κατά της χρήσης κυανίου. Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις ανέφερε πως αυτές θα πρέπει να εξετάζονται και να αξιολογούνται κατά περίπτωση, ενώ στηλίτευσε την αλόγιστη διόγκωση του δημόσιου τομέα τις προηγούμενες δεκαετίες στον βωμό της κομματοκρατίας.

ΑΡΙΣΤΕΡΑ (7) ΜΕ ΚΟΥΛΗ

Τέλος, εκμυστηρευόμενος ότι λαμβάνει ενθαρρυντικά μηνύματα από τον κόσμο αναφορικά με την υποψηφιότητά του, και ξεκαθαρίζοντας πως στόχος του δεν είναι να κάνει πολιτική καριέρα αλλά να διαμηνύσει στους πολίτες ότι ήρθε η ώρα να συνεργήσουν με πολιτικούς φορείς που φέρνουν μια νέα, φρέσκια και σύγχρονη θεώρηση των πραγμάτων, μακριά από παλαιοκομματισμούς και βλαπτικές παθογένειες, διαβεβαίωσε πως η αξιοπιστία, που συνιστά το γνώρισμά του ως επιχειρηματία, θα είναι και το χαρακτηριστικό της συμμετοχής του στην πολιτική. «Αυτό να περιμένει ο κόσμος από μένα», είπε καταλήγοντας και ολοκληρώνοντας μια πραγματικά εποικοδομητική συζήτηση χωρίς «χειροκροτητές» αλλά με φόντο τα όνειρα και τις προτάσεις της νέας γενιάς.

ΦΩΤΟΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

 

ΔΕΞΙΑ (1) ΔΕΞΙΑ ΠΙΣΩ (2) ΓΕΝΙΚΟ ΠΙΣΩ ΔΕΞΙΑ (2) ΔΕΞΙΑ ΠΙΣΩ (3) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (3) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (1) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (6) ΑΡΙΣΤΕΡΑ (5) ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ (4) ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ (2) ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ (1)