Περιοδεία σε Έβρο και Ροδόπη πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών, Δικτύων, Χωροταξίας & Πολεοδομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΟΓΛΟΥΑρχικά επισκέφθηκε τον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», όπου σε σύσκεψη με τον Αερολιμενάρχη Στέλιο Ζαντανίδη, εκπρόσωπο του Frontex, και εκπροσώπους εργαζομένων, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο. Κατόπιν συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, με το οποίο συζήτησαν για τις ανάγκες υποδομών και αντιπλημμυρικών έργων στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, συμφωνώντας για στενή συνεργασία. Εν συνεχεία επισκέφθηκε το λιμάνι της πόλης όπου ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Σταύρος Σταυρακόγλου και ο Τεχνικός Διευθυντής των έργων που εκτελούνται, του παρείχαν ενημέρωση αφενός για τις υπό εξέλιξη εργασίες εκβάθυνσης της λιμενολεκάνης και εκσκαφής του διαύλου, αλλά και για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα με το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ, η οποία ενώ έχει ολοκληρωθεί δεν λειτουργεί!

ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΒΕΖΥΡΙΑΝΙΔΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ ΤΑΤΑΡΑΚΗΣΑκολούθως ο κ. Αυγενάκης επισκέφθηκε την περιφερειακή ενότητα Ροδόπης όπου είχε συνάντηση με τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ροδόπης της ΝΔ κ. Σοφιανό, Βεζυργιαννίδη και Ταταράκη, ενώ βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία Θράκης της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.», όπου στελέχη της εταιρείας τον ενημέρωσαν για τα εν εξελίξει έργα και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια επισκέφθηκε και τον ανισόπεδο κόμβο Εγνατίας Οδού – ΒΙΠΕ Κομοτηνής, ο οποίος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, και ενημερώθηκε για τις εργασίες που απομένουν μέχρι την αποπεράτωσή του.

Στις δηλώσεις του υπογράμμισε τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα της περιοχής: «Οι μεταφορικές υποδομές της Αλεξανδρούπολης συνδυάζουν κάτι μοναδικό και σπάνιο, που σε ελάχιστε πόλεις στον κόσμο μπορεί να βρει κανείς. Μέσα σε μια ακτίνα πεντακοσίων μέτρων βρίσκεται το λιμάνι, ο σιδηρόδρομος, το αεροδρόμιο και η Εγνατία Οδός. Ως εκ τούτου η Αλεξανδρούπολη, με τον εξαιρετικό συνδυασμό μεταφορικών επιλογών και την εύκολη προσβασιμότητα σε αυτές, παράλληλα με τη γεωγραφική της θέση, έχει πολλές δυνατότητες τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε».

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά της Κυβέρνησης, λέγοντας: «Η Κυβέρνηση, τις πρώτες εκατό ημέρες διακυβέρνησης, στον τομέα των Υποδομών έχει πολύ χαμηλές επιδόσεις. Την ίδια στιγμή κατηγορεί την προηγούμενη Κυβέρνηση, όταν οι πρώτες εκατό ημέρες της, χαρακτηρίζονται από αδράνεια, παλινωδίες, καθυστερήσεις, εκδικητικές καταργήσεις, ανακλήσεις έργων και μια γενικότερη ολοκληρωτική ισοπέδωση. Οδικοί άξονες, παραχωρήσεις, επενδύσεις, αποθεματικά, και τόσα άλλα θετικά που άφησε η προηγούμενη Κυβέρνηση, γίνονται “βορά” στην εκδικητική μανία του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν κάθε πρόοδο που είχε συντελεστεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, και από εδώ, τη Βόρεια Ελλάδα, καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει επιτέλους “μπρος”».