Το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τους προπονητές του  ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα τεσσάρων Δημοτικών  Σχολείων της Αλεξανδρούπολης (12ο – 5ο – 2ο – 7ο), στις καθιερωμένες τους  γιορτές, για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς.

Σε όλα τα σχολεία οι εκδηλώσεις στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Παιχνίδια, δράσεις, μουσική, αυτοσχέδια θεατρικά σκετς, σκάκι, ζούμπα, μπαλέτα, μίνι ποδόσφαιρο, μπάσκετ, παραδοσιακά παιχνίδια, χοροί, θέατρο, ζωγραφική και κατάθεση ψυχής από παιδιά και εκπαιδευτικούς!

Ο ενθουσιασμός των παιδιών με το σκάκι ήταν μεγάλος. Είχαν την ευκαιρία να παίξουν με προπονητές και αθλητές του Εθνικού, αγώνες σκάκι και «Σιμουλτανέ».

Το 12ο Δημοτικό Σχολείο πραγματοποίησε την εκδήλωση του στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης. Το 5ο και το 2ο Δημοτικό στο προαύλιο του σχολείου. Το 7ο ήταν ενταγμένο στο πρόγραμμα kasparov. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν στα παιδιά Διπλώματα Συμμετοχής και έγχρωμα πολυσέλιδα φυλλάδια σχετικά με το σκάκι.

Το πρόγραμμα kasparov είναι η δεύτερη χρονιά που εφαρμόζεται στην πόλη της Αλεξανδρούπολης με μεγάλη επιτυχία, αφού το έχει αγκαλιάσει η εκπαιδευτική κοινότητα, έχει ενθουσιάσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς τους, και είναι πολλά τα σχολεία που ζητούν από τον Εθνικό να ενταχθούν σε αυτό κατά τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017.

Το πρόγραμμα υλοποιεί το Σκακιστικό τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με τον προπονητή του κ. Βαρσαμούδη Ιωάννη, σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης, και είναι μια ευγενική δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο τέλος των εκδηλώσεων όλων των σχολείων, το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού, μοίρασε στους γονείς και στα παιδιά έγχρωμα πολυσέλιδα φυλλάδια σχετικά με το σκάκι και φυλλάδια από «summer multi–sports camp 3 – Βουτιά στον Αθλητισμό»  που το διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία για τρίτη (3) συνεχόμενη χρονιά ο Εθνικός με όλα του, τα τμήματα .

Το Σκακιστικό Τμήμα του “Εθνικού” ευχαριστεί τους διευθυντές των Δημοτικών  Σχολείων της πόλης που έδωσαν την ευκαιρία στους ανθρώπους του συλλόγου να γνωρίσουν στα παιδιά από κοντά τον μαγικό κόσμο του σκακιού!