Με τη συμμετοχή μόλις είκοσι περίπου αγροτών, πραγματοποιήθηκε η συνέλευση στην οποία κάλεσαν τα μέλη τους οι αγροτικοί σύλλογοι Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών, ενόψει των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων “και άλλων θεμάτων που αφορούν την περιοχή μας”, όπως ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

“Η λήψη συλλογικών αποφάσεων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ο νόμος μας πρέπει και πάλι φέτος να δώσει δυναμικό παρών”, τονιζόταν στην ίδια ανακοίνωση…

Από τη συζήτηση των … 20, προέκυψε η απόφαση συμμετοχής τους στο αγροτικό συλλαλητήριο της ημέρας των εγκαινίων της Έκθεσης «AGROTICA» στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 1/2 που διοργανώνει η μόλις προ μερικών 24ώρων δημιουργηθείσα “Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Ελλάδος”, και όχι σε εκείνο της 3/2 που διοργανώνει η “Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων”.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να στηθούν μπλόκα (και) στη Ροδόπη, αν και δεν ελήφθη απόφαση, εντούτοις διαφάνηκε πως μια τέτοια προοπτική συγκεντρώνει από ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες αυτή τη στιγμή.

Ανά την Ελλάδα πάντως, μπλόκα έχουν στηθεί ή έχει αποφασιστεί να στηθούν, σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λάρισα, Αργολίδα, Χανιά, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Ημαθία, Πέλλα, Πρέβεζα,Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία, Ημαθία,Έβρο, Ευρυτανία, Κοζάνη, Φλώρινα, Φθιώτιδα, Καστοριά, και Μεσσηνία.

Ανακοίνωση “Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδος”

“Με την ολοκλήρωση μιας σειράς συναντήσεων και επαφών των εκπροσώπων των αγροτών απ΄όλη τη χώρα, και τη διεξοδική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, αποφασίστηκαν τα εξής: η συγκρότηση της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Ελλάδας, η οποία θα συντονίσει τις μελλοντικές μας διαμαρτυρίες, αρχής γενομένης από την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου στην Agrotica, με σκοπό να αγωνιστούμε για την επίλυση των προβλημάτων μας. Η συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης αποτελεί την αφετηρία και όχι τη λήξη των κινητοποιήσεων. Γι αυτό καλούμε όλους τους αγρότες που ταυτίζονται με τις θέσεις μας να παραστούν με κάθε μέσο που διαθέτουν και ενωμένοι να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της αντιαγροτικής πολιτικής”.

Ανακοίνωση “Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων”

“Σχήματα που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών, παίζοντας για μια ακόμα φορά τον ρόλο του υπονομευτή του αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, εξήγγειλαν ξεχωριστό συλλαλητήριο, σε διαφορετική μέρα, στην «AGROTICA». Αφού δεν μπόρεσαν – αν και πολύ θα το ήθελαν – να στήσουν ξεχωριστά μπλόκα τα οποία και θα έστρεφαν κατά των μπλόκων της μικρομεσαίας αγροτιάς, επιχειρούν να αποπροσανατολίσουν τους αγρότες και τον λαό και να υπονομεύσουν το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνουμε. Άδικος ο κόπος τους! Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ξέρουν που είναι η θέση τους και δεν θα ξεστρατίσουν από τον δρόμο υπεράσπισης των δικών τους συμφερόντων και αιτημάτων. Θα πάρουν μαζικά μέρος στα μπλόκα και στο δικό τους συλλαλητήριο της 3ης του Φλεβάρη, γυρίζοντας την πλάτη σ’ αυτούς που άλλο δεν έχουν στο μυαλό τους, παρά το πώς θα τους βγάλουν από τη μέση, για να περάσει εξολοκλήρου στα χέρια των μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών η γη, η παραγωγή, οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις. Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε!”.

  • επιμέλεια θέματος: Γ.Π.