– Απέσπασε τα εύσημα από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη.

Στην προσυνεδριακή συνάντηση των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Περιφερειών της Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, συμμετείχε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, κ. Φελίνα Καζάκου, συνοδευόμενη από μέλη της παράταξής της «Εμείς…η Πόλη».

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), στο πλαίσιο του διαλόγου των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα ολοκληρωθεί τον προσεχή  Μάιο στο τελικό συνέδριο της ΚΕΔΕ.

κεδεΣτη συνάντηση της Ξάνθης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αναβάθμιση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο χρηματοδοτικό πλαίσιο και στις νέες αρμοδιότητες, στην πιθανή κατάργηση ή αναμόρφωση του Καλλικράτη και του νομοθετικού πλαισίου, και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί μικροί Δήμοι της Περιφέρειας.

Επίσης, κατατέθηκαν οι προτάσεις τις Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Α.Μ.-Θ. για τις νέες προοπτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το νέο ΕΣΠΑ, καθώς και προτάσεις σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας των Δήμων.

Η κ. Καζάκου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, γνωστοποιώντας του τις προτάσεις της για τις Διαδημοτικές  Συνεργασίες καθώς και για την επέκταση της λειτουργίας των Δικτύων Πόλεων, έχοντας πρότυπα τις καλές πρακτικές της Ευρώπης.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη για την πρωτοβουλία της την κ. Καζάκου, η οποία σημείωσε: «Πρόκειται για προτάσεις που θα κατατεθούν από εμένα προσωπικά αλλά και από την παράταξή μας, τόσο στο Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Α.Μ.-Θ. όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής, και αφορούν τον σχεδιασμό για τη νέα προγραμματική περίοδο».