Με παιδικά χαμόγελα έπεσε η αυλαία των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ).

Στην κεντρική πλατεία της πόλης, παιδιά από το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) της Μελέτης, συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς τους, έπαιξαν με τα ξωτικά, το καρουζέλ και τον Αϊ Βασίλη, και έστειλαν τις δικές τους ευχές: «Όλα τα παιδιά και όλος ο κόσμος να έχουν υγεία, και η νέα χρονιά να φέρει στον καθένα ότι επιθυμεί».

«Μέρες αγάπης, μέρες αλληλεγγύης», ήταν ο τίτλος των τριάντα και πλέον εκδηλώσεων της ΔΚΕΠΠΑΚ για τα φετινά Χριστούγεννα, οι οποίες είχαν ξεκινήσει με το 1ο Santa Run Κομοτηνής και τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου – από τη δράση του 1ου Santa Run συγκεντρώθηκαν 860 λίτρα ελαιολάδου για τις άπορες οικογένειες του Δήμου Κομοτηνής.

«Όπως έχουμε καθιερώσει, οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας απευθύνονται και είναι αφιερωμένες κυρίως στα παιδιά μας», ανέφερε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσσα Λιβεριάδου, και σημείωσε: «Παράλληλος στόχος μας είναι πάντα η αξιοποίηση του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού, και η ανάδειξη της παράδοσης και των δημιουργών του τόπου μας». Ευχαριστώντας η κ. Λιβεριάδου όλους όσους συνεργάστηκαν και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, επισήμανε: «Ένα δυναμικό πρόγραμμα δεκάδων εκδηλώσεων, βγήκε εις πέρας με τη σύμπραξη πολλών μεμονωμένων συμπολιτών μας, συλλόγων, συγκροτημάτων και εκπαιδευτικών μονάδων. Σε όλους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, γιατί με τη συμβολή τους οι εκδηλώσεις είχαν χρώμα και νόημα και στέφθηκαν από μεγάλη επιτυχία αν κρίνουμε από την ανταπόκριση του κοινού παρά την οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας και τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν». Καταλήγοντας η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ ευχήθηκε «υγεία πάνω απ’ όλα σε όλες και όλους, κι από ‘κει κι έπειτα, το νέο έτος να φέρει την εκπλήρωση των επιθυμιών της καθεμιάς και του καθενός». Όσο για τις εκδηλώσεις της επόμενης Χριστουγεννιάτικης περιόδου, η κ. Λιβεριάδου ανέφερε: «Πρώτα ο Θεός, έχουμε στο μυαλό μας έναν σχεδιασμό που αφορά και το δημοτικό άλσος της Αγίας Παρασκευής. Να ‘μαστε όλοι γεροί και πιστεύω ότι όλοι μαζί πάλι, θα καταφέρουμε να προγραμματίσουμε ένα όμορφο και αξιόλογο πρόγραμμα».