Συνελήφθησαν στους νομούς Ροδόπης και Έβρου από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 52 και 41 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαπέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Στην πρώτη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 41χρονο διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα εννέα μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 52χρονο διότι μετέφερε με τη χρήση φορτηγού μετά ρυμουλκούμενου, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας έξι μη νόμιμους μετανάστες. Ο διακινητής μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με την συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων και τη χρήση μηχανήματος Χ-Ray, διαπίστωσαν ότι ο 52χρονος μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρα τους έξι μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα και το ρυμουλκούμενο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων Αλεξανδρούπολης.