ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΣυνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γεώργιο Καρασμάνη, παρουσία εκπροσώπων των κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είχε στην Αθήνα ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας ΑΜ-Θ, κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα κύρια προβλήματα που απασχολούν την κτηνοτροφία, τόσο για τις αποζημιώσεις όσο και για τις αποπληρωμές των ενισχύσεων, ενώ ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα θωράκισης των συνόρων της περιοχής με κτηνιάτρους και υποδομή, καθώς όπως σημείωσε, «φαίνεται η ευλογιά έρχεται εξ ανατολών».

Επιπλέον, μετά το έγγραφο του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Γιώργου Παυλίδη, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για τη μείωση του πλαφόν στο βαμβάκι λόγω των πλημμυρών, ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι «θα μειωθεί το ύψος της παραγωγής που απαιτείται προκειμένου οι βαμβακοπαραγωγοί να πάρουν την συνδεδεμένη ενίσχυση».

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος πρότεινε να συνδράμει οικονομικά το Υπουργείο ώστε να συνδυαστεί το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών της Περιφέρειας ΑΜ–Θ με την καταπολέμηση της σκνίπας, έντομο που μεταφέρει κυρίως τον ιό του καταρροϊκού πυρετού, με τον Υπουργό να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση.