Δυναμικά και δημιουργικά αναγεννημένος τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός και η κοπή της Βασιλόπιτας του δραστήριου και δυναμικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδίτη σε γνωστό ξενοδοχείο της Κομοτηνής, παρουσία μελών και φίλων του Συλλόγου καθώς και εκπροσώπων πολιτιστικών συλλόγων από τη Ροδόπη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, και η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσα Λιβεριάδου.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Πρόεδρος του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου, Άννα Παρασκευά, δίνοντας το στίγμα των δραστηριοτήτων του συλλόγου και των στοχεύσεων της νέας χρονιάς.

Στον σύλλογο λειτουργούν θεατρικό εργαστήρι, τέσσερα χορευτικά τμήματα (δύο παιδικά, εφηβικό και ενηλίκων), τμήματα ζούμπα (παιδικό και ενηλίκων),τμήμα πολεμικών τεχνών, τμήματα κατασκευών (παιδικό και ενηλίκων) καθώς και φωτογραφίας (ενηλίκων).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα δύο παιδικά χορευτικά τμήματα παρουσίασαν χορούς από τη Θράκη, το τμήμα ενηλίκων χόρεψε Μακεδονίτικους χορούς, ενώ το παιδικό του τμήματος ζούμπα χάρισε στο κοινό όμορφες σύγχρονες χορογραφίες.

Στην εκδήλωση επίσης τιμήθηκαν οι μαθητές από τον Ροδίτη που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις/τους:

  • Χρήστο Αρζουμανιάν / Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Θεσσαλονίκης.
  • Χριστίνα-Ιωάννα Γκίνογλου / Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης Κομοτηνής.
  • Ροδούλα Θεοδώρου / ΤΕΙ Λογιστικής Καβάλας.
  • Χρυσόστομος Κεπελής / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΤΕΙ Σερρών.
  • Ασημίνα Νακούση / Τμήμα Κτηνιατρικής Καρδίτσας.
  • Γεώργιος Ψαριάς / Τμήμα Χημείας Ιωαννίνων.
  • Βασιλική Βάρναλη / Παιδαγωγικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης.

Η βραδιά έκλεισε με χορούς σε παραδοσιακούς και λαϊκούς ρυθμούς μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες! Και του χρόνου!