Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 24ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού που διοργάνωσε η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά ότι δικαίως θεωρείται πρωτοποριακή.

Περισσότεροι από πεντακόσιοι σύνεδροι προερχόμενοι πάνω από οκτώ χώρες, έξι σεμινάρια, επτά στρογγυλές τράπεζες, 250 ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της αθλητικής επιστήμης, καθώς και γεμάτες αίθουσες κατά το τριήμερο των εργασιών, ήταν τα χαρακτηριστικά του υψηλού επιστημονικού επιπέδου Συνεδρίου.

ΣΕΦΑΑ-ΔΙΕΘΝΕΣ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΤο κεντρικό θέμα του Συνεδρίου ήταν «Παιδιά και νέοι στη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό», και κεντρικός ομιλητής ο Καθηγητής του πανεπιστημίου του Exeter, Craig Williams, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευρωστία, στον μεταβολισμό και στην προπόνηση παιδιών και εφήβων.

Το 1ο Βραβείο Νέων Ερευνητών που δόθηκε για πρώτη φορά φέτος, κέρδισε ο Δημήτρης Βλαχόπουλος, πρώην φοιτητής της ΣΕΦΑΑ-ΔΠΘ και νυν διδακτορικός φοιτητής στην Αγγλία, το 2ο βραβείο απέσπασε ο Γαβριήλ Αρσονιάδης, μεταπτυχιακός φοιτητής του ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ, και το 3ο απονεμήθηκε στη Φανή Παπανικολάου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια της ΣΕΦΑΑ-ΔΠΘ.

Ξεχωριστές στιγμές του Συνεδρίου ήταν η παρουσίαση του δρώμενου της ειδικότητας παραδοσιακών χορών, η για πρώτη φορά σε συνέδριο, παράσταση των αδελφών Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή, καθώς και η ένατη κατά σειρά συνάντηση των αποφοίτων της Σχολής, στην οποία συμμετείχαν εβδομήντα απόφοιτοι του 1996.

Επίσης, εξαιρετική επιτυχία σημείωσε και το 1ο KOMORUN που συνδιοργανώθηκε με τον Δήμο Κομοτηνής και τον σύλλογο ατόμων με αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟ», με περισσότερες από τετρακόσιες συμμετοχές, μεταξύ των οποίων και ογδόντα μαθητές δημοτικών σχολείων.

Μετά την τελετή λήξης, ως ημερομηνία διεξαγωγής του 25ου Συνεδρίου, ανακοινώθηκε το τριήμερο 19 – 21 Μαΐου 2017.