Με τα λάβαρα-σύμβολά τους, καλεί τα μέλη του ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να παραστούν:

  • στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Ευγενίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό του στο Αρκαδικό Δράμας το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 19:00 (θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή παιδικών-εφηβικών χορευτικών τμημάτων τοπικών ποντιακών συλλόγων).
  • στον πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ευγενίου στα Πετρωτά Σαπών Ροδόπης  την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 19:00, όπου θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

Η φήμη και η λατρεία του Αγίου Ευγενίου ήταν τόσο διαδεδομένη στην Τραπεζούντα, ώστε κατά τη διάρκεια της γιορτής του συγκεντρωνόταν πλήθος πιστών για να τιμήσουν την μνήμη του.

«Είναι χρέος όλων μας λοιπόν να πλημμυρίσουμε τους ναούς αυτούς και με τις ψαλμωδίες να φτάνουν ως τον ουρανό, ιερείς και πιστοί, να αποδώσουμε σεβασμό και αγάπη στον Άγιο Ευγένιο τον Τραπεζούντιο. Η χάρις και η ευλογία του Αγίου να μας σκέπει όλους!», αναφέρουν στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές.