Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 42χρονος ημεδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δεκατρείς μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας. Νωρίτερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Καβάλας, εντόπισαν στην περιοχή Άσπρων Χωμάτων Καβάλας τους δεκατρείς μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους όπως προέκυψε, άγνωστος δράστης είχε μεταφέρει στο σημείο με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, με τη συνδρομή και άλλων αστυνομικών δυνάμεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του διακινητή. Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, εντόπισαν τον 42χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου Κομοτηνής, και τον συνέλαβαν, διότι όπως προέκυψε, ήταν αυτός που είχε μεταφέρει τους παράνομους μετανάστες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 42χρονος είχε το προηγούμενο βράδυ αφαιρέσει το όχημα από χώρο στάθμευσης του Δήμου.

Ο διακινητής έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα και μέχρι πρότινος είχε εκτίσει ποινή κοινωνικής εργασίας στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.