Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κάλυψη του 8ου Αγώνα Ορεινού τρεξίματος Οχυρού Νυμφαίας, από 25 διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Αθλητικό Σύλλογο «Σπάρτακος Ροδόπης» και την 29η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία Πεζικού “Πόγραδετς”.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η οποία κλήθηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά από τους διοργανωτές προκειμένου να συνδράμει στη διεξαγωγή του,  ανέλαβε και έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία τη  διαχείριση της ασφάλειας του αγώνα με τα μέσα που διαθέτει (φαρμακεία – φορεία – επικοινωνίες), αναπτύσσοντας αυτοκινούμενες αλλά και πεζοπόρες ομάδες οι οποίες παρείχαν σύνθετες υπηρεσίες στους διοργανωτές και στους συμμετέχοντες, με παρατήρηση, ενημέρωση, παροχή πρώτων βοηθειών και μεταφορά των αθλητών που δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους.

Στον φετινό αγώνα οι απαιτήσεις ήταν περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά αφού η διαδρομή σχεδιάστηκε από την αρχή φτάνοντας έως τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, κάνοντας το έργο των διασωστικών ομάδων πολύ πιο δύσκολο.

Ο συγκεκριμένος αγώνας, όπως και οι περισσότερες εκδηλώσεις αυτού του είδους που διενεργούνται και είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, θα ήταν αδύνατο να διεξαχθούν χωρίς τη συμμετοχή εθελοντών.

Ο εθελοντισμός είναι προσφορά στον εαυτό μας και στο σύνολο, γι’ αυτό και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλεί όσους επιθυμούν να προσφέρουν, να την επισκεφθούν  στα γραφεία της οποιαδήποτε Τετάρτη βράδυ στις 9 προκειμένου να την γνωρίσουν από κοντά, να ενημερωθούν για τους  επιμέρους τομείς δράσης και να ενταχθούν στο δυναμικό της.