• Από τις 31 Μαΐου 2018 οι Υπουργοί Γεωργίας της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Φινλανδίας και της Ελλάδας, υπέγραψαν κοινή δήλωση με την οποία ζητούν μεταξύ άλλων τη διατήρηση του προϋπολογισμού της ΚΑΠ στα σημερινά επίπεδα.

«Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να έχουμε μαζί μας τον Βούλγαρο Υπουργό Γεωργίας, με τον οποίο συζητήσαμε θέματα τόσο για τις θέσεις των χωρών μας για τη νέα ΚΑΠ όσο και για τις εμπορικές σχέσεις των δυο κρατών. Βρήκαμε τα κοινά σημεία που είναι πολλά, και μάλιστα το ευχάριστο είναι ότι και η Βουλγαρία προτίθεται να συνυπογράψει το memorandum που υπέγραψε και η χώρα μας μαζί με άλλες χώρες για τις θέσεις σχετικά με τη νέα ΚΑΠ».

Αυτά δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, υποδεχόμενος στο Υπουργείο τον Βούλγαρο Υπουργό Γεωργίας Rumen Porodzanov και την υφυπουργό Verginiya Krasteva, με τους οποίους συζήτησε μεταξύ άλλων τη στοίχιση της γείτονος χώρας στην κοινή θέση της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Φινλανδίας και της Ελλάδας για την ΚΑΠ.

Ο κ. Porodzanov από την πλευρά του δήλωσε: «Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση. Συζητήσαμε για το μέλλον της ΚΑΠ που είναι πολύ σημαντική για την αγροτική μας κοινωνία, στην ύπαιθρο της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βεβαίως θα συζητήσουμε και τα συνηθισμένα διμερή προβλήματα σε μία ομάδα πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων σε επίπεδο υφυπουργών των δύο υπουργείων, που θα ασχοληθούν με τα θέματα της εξάπλωσης αφρικανικής πανώλης των χοίρων, των ελέγχων, της ποιότητας των προϊόντων μας και ειδικότερα της τυποποιημένης φέτας και του βουλγάρικου τυριού».