Στο Hall 13, stand 31, της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 12 – 15 Νοεμβρίου, θα βρίσκεται το περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Περιφέρειας στην Έκθεση, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στις 12:30, στον χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας, με θέμα «Ο τουρισμός στο επίκεντρο της στρατηγικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ / Νέα εργαλεία και προγραμματισμός».

Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην κορυφαία εκθεσιακή διοργάνωση της Ελλάδος, είναι η ανάδειξη των πιο σημαντικών πόλων έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προτείνοντας διαδρομές και πακέτα προορισμών εικοσιτετράμηνου τουρισμού, σε συνεργασία με όλους τους φορείς.

Τιμητική προβολή θα έχει στο περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, η παραδοσιακή Θρακο-Μακεδονική γαστρονομία, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιούνται από διακεκριμένους επαγγελματίες του χώρου, δράσεις μαγειρικής και οινογνωσίας, ανοιχτές στο κοινό, ενώ ταυτόχρονα συγκροτήματα της Περιφέρειας θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και μουσικές.