Στο επίκεντρο μια εκδήλωση – ομιλία στην πρώην Νομαρχία Ροδόπης

Τα «Ελληνικά hoaxes», η σελίδα που ξεσκεπάζει τις απάτες του διαδικτύου και όχι μόνο, δίνουν συνέχεια στην έρευνα που ξεκίνησαν γύρω από τη δράση ενός γνώριμου στους Κομοτηναίους προσώπου, του Γιώργου Πασχαλίδη. Η αρχή έγινε με το πρόσφατο άρθρο που έφερε τον τίτλο «Ακαδημαϊκός, αντιπρύτανης και καθηγητής έδρας, απόφοιτος Δημοτικού…». Στο δεύτερο μέρος της έρευνας, που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη 15 Ιουνίου, παρατίθενται περισσότερα στοιχεία τα οποία αμφισβητούν ευθέως την επιστημονική επάρκεια και τις διακρίσεις του κ. Πασχαλίδη.

Μάλιστα, την τιμητική της σε αυτό το δεύτερο άρθρο των «Ελληνικών hoaxes» έχει και η Κομοτηνή. Συγκεκριμένα, στην ενότητα όπου γίνεται λόγος για τους υποστηρικτές του κ. Πασχαλίδη και για το ανησυχητικό φαινόμενο του να εμφανίζεται συνεχώς σε ομιλίες και ημερίδες – πράγμα που για τους συντάκτες οδηγεί στο συμπέρασμα ότι «κάποιοι εξ αυτών έχουν αναλάβει τη «προώθηση» και το «marketing» της ανύπαρκτης ανακάλυψής του» – επισυνάπτεται η αφίσα μιας εκδήλωσης – ομιλίας που είχε λάβει χώρα το 2013 στην αίθουσα της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης.

Η ομιλία του κ. Πασχαλίδη είχε τίτλο «Οι τρεις τρόποι λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου», ενώ η εκδήλωση είχε συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και τον Σύλλογο ατόμων με προβλήματα όρασης «Ενόραση». Άξιο δε αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο ομιλητής συστηνόταν στο κοινό ως «βραβευμένος για την προσφορά του στον άνθρωπο και την επιστήμη από την UNESCO Ελλάδος και το Βατικανό».

Δείτε ολόκληρο το επίμαχο άρθρο των «Ελληνικών hoaxes» ΕΔΩ.