Φωτό αρχείου από παλαιότερη κινητοποίηση των κτηνοτρόφων της ΑΜ-Θ
Φωτό αρχείου από παλαιότερη κινητοποίηση των κτηνοτρόφων της ΑΜ-Θ

Με μια σκληρή ανακοίνωση απάντησαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ΑΜ-Θ στην πρόσφατη κοινοποίηση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ της καταβολής εξισωτικών αποζημιώσεων.

Οι κτηνοτρόφοι εγκαλούν ευθέως τον Πρωθυπουργό ως συνυπεύθυνο για την «κοροϊδία» που όπως λένε υφίστανται, και διαμηνύουν πως η υπομονή τους εξαντλείται.

Η ανακοίνωση-απάντησή τους έχει ως εξής:

«Οι εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μετά την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ για την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας, την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και τους επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ να σοβαρευτούν και να σταματήσουν να παίζουν με την ψυχική υγεία των κτηνοτρόφων.

Για το φιάσκο των απλήρωτων κτηνοτρόφων, ευθύνη φέρουν όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία της πληρωμής.

Αν οι υψηλά αμειβόμενοι πολιτικοί, σύμβουλοι και εκλογικά αποτυχημένοι πολιτευτές,  επικεφαλής  του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ, θεωρούν ότι δεν μπορούν να λύσουν τυπικά προβλήματα όπως αυτό των επιλέξιμων βοσκοτόπων, τους καλούμε να παραιτηθούν.

Ο Πρωθυπουργός, ο οποίος τους διόρισε, φέρει ακέραια την ευθύνη της επιλογής των αδιάφορων και των ανίκανων.

Σας καλούμε για τελευταία φορά να προχωρήσετε άμεσα στην πραγματική πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης, στους κτηνοτρόφους όλης της χώρας.

Η υπομονή έχει και τα όριά της».