Συνελήφθη στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (στο ύψος του οικισμού Κισσαρίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 42χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τρεις μη νόμιμους μετανάστες (δύο Ιρανούς και έναν Σομαλό).

Σε βάρος του διακινητή σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά – προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο μετά ρυμουλκούμενου (τρέιλερ), και να μεταφέρει παράνομα τους τρεις παράνομους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο τρέιλερ.

Μάλιστα, θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των διακινούμενων, εξ αιτίας της απουσίας επαρκούς εξαερισμού, του γεγονότος ότι η μοναδική πόρτα εισόδου-εξόδου στον χώρο ήταν ασφαλισμένη, και της γενικότερης μορφολογίας της κατασκευής της κρύπτης.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, το ρυμουλκούμενο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.