– Δριμεία αντίδραση (και) από την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης.

Μετά την ανακοίνωση-διαμαρτυρία του “Θράκα Ιππέα” Κομοτηνής, για την «αυθαίρετη» ουσιαστικά απόφαση του…Κρητικού προέδρου της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας κ. Στ. Δασκαλάκη, περί μεταφοράς αγωνισμάτων από τη Θεσσαλονίκη στο…Ηράκλειο Κρήτης (!), τη σκυτάλη των αντιδράσεων πήρε η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας–Θράκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας –Θράκης, με επιστολή της προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδη Μπαλτά, εκφράζει την αγανάκτησή της και τον καλεί να πάρει θέση άμεσα.

Οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Ποδηλασίας για μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, προκηρύχθηκαν στις 13/3/2015 και αφορούν τα αγωνίσματα Ορεινής Ποδηλασίας (ΜΤΒ), ΒΜΧ, Ποδηλασίας Δρόμου και Ποδηλασίας Πίστας. Για τους έξι πρώτους μαθητές-αθλητές κάθε αγωνίσματος, προβλέπεται πριμοδότηση μορίων 20% για την εισαγωγή τους στις Γυμναστικές Ακαδημίες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ως ημερομηνία διεξαγωγής των αγώνων, ορίστηκε η 25η Απριλίου 2015, και ως τόποι διεξαγωγής τους, η Θεσσαλονίκη για την Ποδηλασία Δρόμου, η Αθήνα (Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο) για την Ποδηλασία Πίστας, και το Ηράκλειο της Κρήτης για τα αγωνίσματα ΜΤΒ και ΒΜΧ. Ωστόσο, μόλις τη Μεγάλη Πέμπτη 9/4, γνωστοποιήθηκε η αλλαγή του τόπου διεξαγωγής των αγώνων Ποδηλασίας Δρόμου, από τη Θεσσαλονίκη στο Ηράκλειο Κρήτης!

Η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας–Θράκης, ζητά από τον Υπουργό να αποκαταστήσει το δίκαιο και την ισονομία όλων των μαθητών έναντι της Πολιτείας, θεωρώντας πως πρόκειται για απαράδεκτη και προκλητική μεθόδευση, μια ενέργεια που αγνοεί τις οικονομικές συνθήκες, που ευνοεί προκλητικά τους μαθητές-αθλητές της Κρήτης και της Νότιας Ελλάδας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα αγωνίσματα και της Κρήτης και της Αθήνας, και που αποκλείει ουσιαστικά τους μαθητές-αθλητές της Μακεδονίας – Θράκης, καθώς για αυτούς η μετάβαση στους αγώνες της Κρήτης απαιτεί τετραήμερη ταλαιπωρία αυξάνοντας κάθετα το κόστος συμμετοχής, και συνεπακόλουθα ελαχιστοποιεί, αν δεν μηδενίζει, τη δυνατότητα να λάβουν μέρος.