– Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχε με επιτυχία στη Διεθνή  Έκθεση Τουρισμού «IFT» του Βελιγραδίου.

Μεγάλο ενδιαφέρον των Σέρβων, για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, διαπίστωσε η αποστολή της Περιφέρειας ΑΜ-Θ κατά τη συμμετοχή της στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ITF του Βελιγραδίου ως συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ. Στο περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, σημειώθηκε υψηλή επισκεψιμότητα, με πλήθος Σέρβων να ζητούν πληροφορίες.

ΒΕΛΙ 2Με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη, της αποστολής ηγήθηκε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά επαφών με παράγοντες του τουρισμού και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, και παραχώρησε συνεντεύξεις σε σερβικά τηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Παράλληλα επισκέφθηκε και συνεργάστηκε με τους Φορείς, Δήμους και επαγγελματίες της περιοχής που είχαν τα δικά τους περίπτερα στην έκθεση.

Στους επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, διανεμήθηκε πληροφοριακό έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, καθώς και κατευθύνσεις επιλογής προορισμών.

ΒΕΛΙ 3«Υπάρχει η πεποίθηση ότι οι επισκέψεις τους θα πολλαπλασιαστούν κατά τις περιόδους των γιορτών αλλά και της θερινής περιόδου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, όπου ακόμη υπογραμμίζεται ότι: «Στα πλαίσια του στοχευμένου και εντός λογικών οικονομικών ορίων προγραμματισμού, η προβολή των τουριστικών πόλων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, συνεχίζεται, παρέχοντας τη δυνατότητα σε Δήμους, Φορείς, επαγγελματίες, να προγραμματίσουν συναντήσεις και επαφές για την προσέλκυση επισκεπτών αλλά και προβολή των προϊόντων τους».