Μεγάλη τιμή για τον Κομοτηναίο Συνθέτη και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, Δημήτρη Σβυντρίδη, και για την Κομοτηναία στην καταγωγή Κατερίνα Καρυώτη, που θα δώσουν το παρών σε μια από τις ιστορικότερες αίθουσες της Ελλάδας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 9 Ιουνίου, στη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά (Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά), με τους Σολίστ του μεγαλύτερου κιθαριστικού φεστιβάλ των Βαλκανίων και ενός από τους σημαντικότερους μουσικούς θεσμούς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, του 3ου Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών.

Ο Κομοτηναίος Συνθέτης και Καλλιτεχνικός Δ/ντής του Φεστιβάλ Θράκης-Κομοτηνής Δ. Σβυντρίδης,

και η Κομοτηναία κιθαρίστρια Κ. Καρυώτη.

Στη συναυλία θα ερμηνευθεί το έργο του Δ. Σβυντρίδη “Sound of Thrace” (“Ήχος της Θράκης”), από το Κουαρτέτο Εγχόρδων Πειραιά, με Σολίστ στην κιθάρα τον νεαρό ανερχόμενο Γιάννη Μποκέα, ενώ η Κ. Καρυώτη θα εμφανιστεί ανάμεσα στους σπουδαιότερους Έλληνες κιθαριστές με διεθνή καριέρα, όπως:

 • το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical, Stelios & Vassilis.
 • ο Ευάγγελος Μπουντούνης.

ΑΦΙΣΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2015– η Μάρω Ραζή.

 • ο Μιχάλης Σουρβίνος.
 • ο Άγγελος Μπότσης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας).

 • το Fuego Guitar Trio.

 • ο Βασίλης Δίγκος (που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες νέες κιθαριστικές παρουσίες σε παγκόσμιο επίπεδο έχοντας μεταξύ άλλων κερδίσει και το A΄ βραβείο του διαγωνισμού Andres Segovia).

 • το περίφημο ντουέτο εγχόρδων String Demons (Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης, που συνδυάζουν τη δεξιοτεχνία με την ευρηματικότητα, παντρεύοντας το κλασσικό με το σύγχρονο και το παραδοσιακό).

 • Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας διεξάγεται φέτος (3-6 Ιουλίου) για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στη Λίμνη Πλαστήρα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 κιθαριστών, και καθιερώνεται πλέον ως μιααπό τις μεγαλύτερες εγχώριες αλλά και ευρωπαϊκές κιθαριστικές διοργανώσεις, καθώς θα φιλοξενήσει

  Από το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης-Κομοτηνής / Στ. Γκόλγκαρης (δεξιά), Ν. Λιβεριάδου, Δ. Σβυντρίδης.
  Από το Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης-Κομοτηνής / Στ. Γκόλγκαρης (δεξιά), Ν. Λιβεριάδου, Δ. Σβυντρίδης.

  κορυφαία ονόματα της διεθνούς και ελληνικής κιθαριστικής σχολής, διεθνούς φήμης παιδαγωγούς και Σολίστ, συνιστώντας παράλληλα και βήμα ανάδειξης της νέας γενιάς των Ελλήνων κιθαριστών.

  «Ψυχή» του Φεστιβάλ δεν είναι άλλος από τον σπουδαίο κιθαρίστα με διεθνή αναγνώριση, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, κ. Στέλιο Γκόλγκαρη, που τα τελευταία δύο χρόνια, μαζί με τον Δ. Σβυντρίδη και την Πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής Νατάσα Λιβεριάδου, «χτίζουν» το πολλά υποσχόμενο Φεστιβάλ Θράκης στην Κομοτηνή.