ΣΥΝΤΑ«Μαύρη, αποφράδα Τρίτη των επικουρικών συντάξεων και των οικογενειακών επιδομάτων για όλους τους Έλληνες συνταξιούχους και για 300.000 φτωχές εργατικές οικογένειες», χαρακτηρίζει τη σημερινή μέρα ο Βουλευτής και υπεύθυνος  Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Μητρόπουλος.

«Καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ και στήνουν σκηνικό κατάργησης για επικουρικές συντάξεις», τονίζει ο κ. Μητρόπουλος και προσθέτει:

«Η σημερινή μέρα 1-7-2014 θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη όλων των συνταξιούχων μας ως «η μαύρη μέρα των συντάξεων».

Δεν είναι μόνο η οριζόντια μείωση κατά 5,2% σε όλες τις επικουρικές βάσει του ν. 4052/2012 (άρθρο 42), αλλά και «η ρήτρα μηδενικής κρατικής εγγύησης» των επικουρικών που ισχύουν από σήμερα. Το κράτος αποσύρεται οριστικά από τη στήριξή τους. Δεν θα τις εγγυάται πλέον!

Τα Επικουρικά Ταμεία οφείλουν να μηδενίζουν από σήμερα τα ελλείμματά τους και να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους με ίδιες (μόνο) δυνάμεις.

Το κράτος και τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, αφού λεηλάτησαν τα αποθεματικά τους και διαχειρίστηκαν εγκληματικά και άσωτα την περιουσία τους, πετούν τώρα στον Καιάδα τα Επικουρικά Ταμεία, με συνέπεια είτε την ενσωμάτωση του μικρού τμήματος που θα απομείνει στις κύριες συντάξεις, είτε την πλήρη κατάργηση των επικουρικών συντάξεων στο μέλλον!

«Μαύρη» θα είναι η σημερινή ημέρα και για 300.000 από τις πιο φτωχές εργατικές οικογένειες που πληρώνουν με αίμα τη μνημονιακή δέσμευση (ν. 4046/2012 σελ. 713) για την κατάργηση των εισφορών που προορίζονταν μέχρι τώρα για την καταβολή των μικρών οικογενειακών επιδομάτων σε όσους και όσες δεν το ελάμβαναν από τον εργοδότη τους.

Καλούμε τη μνημονιακή κυβέρνηση:

– Να σταματήσει άμεσα την εφαρμογή των δύο αυτών δρακόντειων ρυθμίσεων.

– Να μην επιμείνει τώρα στη μείωση και στην κατάργηση στο προσεχές μέλλον των επικουρικών συντάξεων.

– Να μην στερήσει τα οικογενειακά επιδόματα από τις πιο φτωχές εργατικές οικογένειες.

Καλούμε τους συνταξιούχους και εργαζόμενους της πατρίδας μας να κατανοήσουν ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει λέγοντας ότι το Μνημόνιο τελειώνει. Τώρα μπαίνουμε στο βαθύ Μνημόνιο, της ολοκληρωτικής απαξίωσης των μισθών και συντάξεων και της τελικής αποδόμησης όσων απέμειναν από το Κοινωνικό κράτος.

Τους καλούμε να μην συναινέσουν στην καταστροφή της ζωής τους και στην απαξίωση της ιστορικής μας χώρας».