Σε μήνυμά της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, για την Κυριακή της Ορθοδοξίας, αναφέρει:

«Η Κυριακή της Ορθοδοξίας αποτελεί μια γιορτή που διαρκεί επί δώδεκα αιώνες.

Θυμίζει ότι την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 842, όπου θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας, ως γνήσιοι Έλληνες στην καταγωγή, στη σκέψη και στη νοοτροπία, άκουσαν την πρακτική αντίληψη μιας γυναίκας, της αυτοκράτειρας Θεοδώρας, μετά τον θάνατο του συζύγου της Θεοφίλου.

Άφησαν στην άκρη τα χαρακώματα της πολιτικής που προκάλεσε τον παραλογισμό της Εικονομαχίας, και με τη Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδο ικανοποίησαν το αίσθημα του λαού να πιστεύει και να αγωνίζεται για το καλύτερο.

Γιορτάζει η Ορθοδοξία μας, γιορτάζουμε την ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων.

Η αναστήλωση των εικόνων έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Παραπέμπει ευθέως στην ανάγκη αναστήλωσης του έθνους και της αυτοπεποίθησης μας, των αρχών και των αξιών μας.

Η σημερινή ημέρα παραπέμπει στην αναστήλωση της ελπίδας και των προσπαθειών να επανέλθει στη ζωή μας η βάσιμη και πραγματοποιήσιμη ελπίδα που όλοι έχουμε ανάγκη.

Αυτή την άγια ημέρα, ας προσευχηθούμε όλοι μαζί ώστε να υπάρξει Ορθοδοξία στη σκέψη όλων μας, και με τη δύναμη του Θεού να καταφέρει η χώρα μας να βγει όσον το δυνατόν αλώβητη απ’ αυτή τη περιδίνηση στην οποία είναι εγκλωβισμένη.

Χρόνια Πολλά σε όλους».