Η αίσια κατάληξη και το ξέσπασμα εναντίον των αδιαφορούντων κατοίκων 

Ούτε τις Άγιες μέρες που διανύουμε, δε σταματούν οι απόπειρες δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων από ασυνείδητους. Ένα τέτοιο περιστατικό καταγράφηκε σήμερα στη Μαρώνεια Ροδόπης.

Η ειρωνεία είναι ότι η δηλητηριασμένη τροφή, την οποία κατανάλωσε ένα αδέσποτο σκυλί του οικισμού, είχε πεταχτεί σε κοντινή απόσταση από τη Φάτνη που είχε εγκαταστήσει ενόψει των Χριστουγέννων ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών. Η εικόνα του άτυχου τετράποδου να ξεψυχάει μπροστά από τη Φάτνη, περιγράφει με τον πιο έντονο τρόπο την υποκρισία που διαπνέει ένα κομμάτι της κοινωνίας μας σήμερα.

Εντέλει, το ζώο, μολονότι υπέφερε για αρκετές ώρες, κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, αφού μεταφέρθηκε αρκούντως έγκαιρα σε κτηνιατρείο στην Κομοτηνή.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από τη σελίδα φιλόζωων στο Facebook «Αδέσποτα Ξυλαγανής-Μαρώνειας». Μάλιστα, σε προσωπικό και αυστηρό ύφος, ο διαχειριστής της σελίδας ξεσπά εναντίον του ασυνείδητου που αποπειράθηκε να δηλητηριάσει το άτυχο ζώο, αλλά και εναντίον των κατοίκων της Μαρώνειας, τους οποίους – με τρόπο κάπως υπερβολικό – εγκαλεί συλλήβδην για προκλητική αδιαφορία απέναντι στο αποτρόπαιο θέαμα που αντίκρισαν στο κέντρο του χωριού τους.

Η επίμαχη ανάρτηση στη σελίδα «Αδέσποτα Ξυλαγανής-Μαρώνειας» είναι η ακόλουθη: «Στην Μαρώνεια του δημου Σαπών κάποιοι Χριστιανοί συμπολίτες μας δεν αρκέστηκαν στην φάτνη που τους έβαλε ο Δήμος και είπαν να την στολίσουν με ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ Σκυλιά ! Ευγε και πάλι ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι κάτοικοι της Μαρωνειας το έβλεπαν για 4 ώρες να ξεψυχάει μπροστα στη φάτνη! Ευτυχώς για τον σκυλάκο ενας οδηγός κτελ με ειδοποίησε ,το σκυλί μεταφρεθηκε σε κτηνιατρο της Κομοτηνής και είναι καλα!! Εχω σιχαθεί να ζω αναμεσά σας σκατάνθρωποι ….».