Η Υφυπουργός Εσωτερικών / Μακεδονίας-Θράκης, κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εγκαινίασε (χθες, Τετάρτη, 22/3), την 5η Πανελλήνια Γενική Έκθεση Ξάνθης που διοργανώνει το δραστήριο τοπικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης / Π.Ε. Ξάνθης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην περιοχή, η Υφυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων, ενώ επισκέφθηκε και το Δ΄ Σώμα Στρατού όπου ενημερώθηκε από τον Διοικητή του, Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά.

“Ο αποκλεισμός της Θράκης ανήκει στο παρελθόν”

Στην ομιλία της κατά την τελετή εγκαινίων της Έκθεσης, η Υφυπουργός Εσωτερικών / Μακεδονίας-Θράκης, σημείωσε:

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1«Εύχομαι η φετινή Έκθεση να ολοκληρωθεί με μεγάλη επιτυχία ενισχύοντας αποφασιστικά την τοπική οικονομία. Η Έκθεση αυτή μας δίνει την ευκαιρία για οικονομική κινητοποίηση. Βρισκόμαστε στην αιχμή μιας περιόδου, καθώς η επικείμενη νέα οικονομική πραγματικότητα, ολοένα και πλησιάζει. Οφείλουμε να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος και να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας, έτσι ώστε σύντομα να μεταβούμε σε μια κατάσταση, όχι μόνο εξόδου από την κρίση, αλλά και σταθερού προσανατολισμού για την ευημερία του τόπου και του λαού μας. Τα τελευταία δύο χρόνια είναι ορατή εντός κι εκτός Ελλάδας η μεγάλη αλλαγή που συντελείται στη χώρα, μια αλλαγή που προσδιορίζεται από τη δίκαιη κατανομή των βαρών σε όλους τους Έλληνες χωρίς διακρίσεις και χωρίς ευνοημένους, και στην εξασφάλιση της συμμετοχής όλων των Ελλήνων στα οφέλη που προσδοκούμε. Είναι σημαντικό επίσης να τονιστεί ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, δεν είναι μόνο οι συντελεστές φορολόγησης και τα στατιστικά δεδομένα, αλλά και η παγίωση του αισθήματος στον κάθε ένα από εμάς οτι η Πολιτεία λειτουργεί στο πλαίσιο της δικαιοσύνης, των ίσων όρων και της εξάλειψης κάθε είδους αποκλεισμών. Αποκλεισμούς που γνωρίσαμε στο παρελθόν, είτε λόγω πολιτικής τοποθέτησης, είτε λόγω οικονομικής ισχύος κάποιων, είτε λόγω του αποκλεισμού της περιφέρειας έναντι του υδροκέφαλου κέντρου. Η σημερινή κυβέρνηση ανέτρεψε και ανατρέπει τα αρνητικά δεδομένα του παρελθόντος, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να μπορούν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους και να αξιολογηθούν αντικειμενικά βάσει αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας θα γίνουν ορατά. Ο αποκλεισμός της Θράκης τελείωσε. Είμαστε δίπλα σας, σας στηρίζουμε, και σας ζητούμε οι συντονισμένες προσπάθειες όπως αυτή της Πανελλήνιας Έκθεσης εδώ στην Ξάνθη, να συνεχιστούν. Είναι δέσμευσή μας ότι ο τόπος αυτός βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών μας. Μαζί θα έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε την επόμενη καλύτερη μέρα για όλη τη Θράκη».