Τη δημοτική παράταξη «Δήμος Ορεστιάδας – Τόπος να ζω», παρουσίασε η επικεφαλής της, Μαρία Γκουγκουσκίδου, ανακοινώνοντας και επίσημα την υποψηφιότητά της για τις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου του 2019.

Η κ. Γκουγκουσκίδου τόνισε ότι ο συνδυασμός της «επιδιώκει να ενώσει όλες τις ζωντανές δυνάμεις του Δήμου Ορεστιάδας, ανεξάρτητα από πολιτικές τοποθετήσεις, χωρίς αποκλεισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες». Χαρακτήρισε τη σημερινή δημοτική αρχή «κουρασμένη, χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πάθος, μια διοίκηση που δεν αντιλαμβάνεται τον κρίσιμο θεσμικό της ρόλο και δεν μπορεί να βάλει θετικό πρόσημο στην πορεία του Δήμου Ορεστιάδας». Περιγράφοντας τον βασικό στόχο του συνδυασμού της, έκανε λόγο για «μια νέα διοίκηση με όραμα, σχέδιο, γνώση, αξιοκρατία, φροντίδα για όλους, ιδίως για τους πιο αδύναμους». Καταληκτικά σημείωσε πως ο συνδυασμός της μαζί με τους δημότες μπορούν να κάνουν τον Δήμο Ορεστιάδας «Τόπο να Ζω», και για τον λόγο αυτό τους κάλεσε «να συστρατευθούν όλοι μαζί μας στο νέο ξεκίνημα».

Οι πρώτοι υποψήφιοι του συνδυασμού, που παρουσίασε η υποψήφια Δήμαρχος, είναι οι:

– Αραμπατζής Στέφανος, μουσικός.

– Γκρόζος Αθανάσιος, γεωργός-έμπορος αγροτικών προϊόντων.

– Ζηλιασκόπουλος Χρήστος, ιδιωτικός υπάλληλος.

– Μάγγος Πασχάλης, γεωργός-κτηνοτρόφος.

– Παπαειρηναίου Δέσποινα, έμπορος-μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας.

– Πεντιφράγκας Βασίλειος, μηχανουργός.

– Τοπαλίδης Αναστάσιος, γεωργός-πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Κοινής Γεωργικής Εκμετάλλευσης «Άρδας».

– Χατζή Ελένη, δημόσιος υπάλληλος.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της κ. Γκουγκουσκίδου:

«Ζούμε στον πιο απομακρυσμένο Δήμο της χώρας μας, στον πιο απομακρυσμένο Δήμο της Ευρώπης. Στον τόπο που ανέδειξαν οι παππούδες μας. Τον τόπο αυτό, τον Δήμο Ορεστιάδας, τον ζήσαμε στην ακμή του, στην ανάπτυξή του, στην αίγλη του. Τον ζούμε δυστυχώς σήμερα και στο τέλμα του, στην απαξίωση που τον οδηγεί συστηματικά μια διοίκηση κουρασμένη, χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, χωρίς πάθος. Μια διοίκηση που δεν αντιλαμβάνεται τον κρίσιμο θεσμικό της ρόλο, που δεν μπορεί να βάλει θετικό πρόσημο στην πορεία του Δήμου μας. Προβληματιζόμαστε έντονα για το μέλλον του τόπου μας και νιώθουμε την ανάγκη να προχωρήσουμε μπροστά, να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Ορεστιάδας και να δώσουμε νέες προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή μας και στους ανθρώπους της.

Ο Δήμος Ορεστιάδας χρειάζεται επανεκκίνηση. Μας ενώνει η διάθεση να αλλάξουμε ρυθμό, να βρούμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, να ανοίξουμε τους ορίζοντες στους νέους για να μείνουν εδώ και να δημιουργήσουν, να καταστήσουμε την Ορεστιάδα έναν Δήμο – πρότυπο, όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Στην προσπάθεια αυτή έχουμε πολλούς συμμάχους. Τους νέους, τις γυναίκες, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους, το άξιο, αλλά αναξιοποίητο, ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας, τους δημοτικούς μας υπαλλήλους δηλαδή, οι οποίοι υπό αντίξοες συνθήκες προσφέρουν πολύ σπουδαίο έργο, τους ηλικιωμένους γεμάτους εμπειρία συνδημότες μας. Την προσπάθεια αυτή την ξεκινήσαμε πριν τέσσερα χρόνια. Όλα αυτά τα χρόνια με προσωπικό κόστος, αλλά και συνέπεια, σταθήκαμε δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό, συμμετείχαμε ενεργά στην καθημερινότητά του, αναδείξαμε προβλήματα, δεν λυγίσαμε, σταθήκαμε όρθιοι, απέναντι σε μια επιθετική διοίκηση που το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να απαξιώνει τον ρόλο και τις προτάσεις μας. Ο βασικός στόχος μας είναι ένας: μια νέα διοίκηση με όραμα, σχέδιο, γνώση, με αξιοκρατία, φροντίδα για όλους, ιδίως για τους πιο αδύναμους. Ενημερώνουμε σήμερα τον λαό της Ορεστιάδας ότι ο δημοτικός Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ» θα είναι παρών στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019. Επιδιώκουμε να ενώσουμε όλες τις ζωντανές δυνάμεις του Δήμου μας, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση, χωρίς αποκλεισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες. Το λέμε καθαρά και δυνατά: θέλουμε τη στήριξη των δημοτών και όχι τη στήριξη των κομμάτων. Δεν παίζουμε το παιχνίδι κανενός. Εξάλλου όλοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτή την πόλη. Κάποιοι παρουσιάζονται ως ανεξάρτητοι και είναι βαθιά εξαρτημένοι. Ξεκινάμε σήμερα επίσημα την προσπάθεια να φέρουμε τον Δήμο Ορεστιάδας εκεί που του αξίζει, εκεί που αξίζει να μεγαλώνεις τα παιδιά σου, να εργάζεσαι, να δημιουργείς, να χαίρεσαι τη ζωή σου. Θα πετύχουμε μαζί με τους δημότες να κάνουμε τον Δήμο Ορεστιάδας Τόπο να Ζω. Με τη σημερινή μας εκδήλωση φωνάζουμε δυνατά και καθαρά στους δημότες: Σας χρειαζόμαστε όλους σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα. Ελάτε μαζί μας».