“Συνεχίζουμε πάνω στις ίδιες αρχές και αξίες, μέσα από τα ίδια μετερίζια, όπως τα “πέτρινα” εκείνα χρόνια”, τονίζει ο Αλέξανδρος Σπανός, επικεφαλής της παράταξης της Αυτόνομης Παρέμβασης ενόψει των εκλογών των υγειονομικών υπαλλήλων στο “Σισμανόγλειο” Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, και συμπληρώνει: “Συνεχίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια με πυξίδα την εξυγίανση, την αξιοκρατία, τον εκδημοκρατισμό και την αναγέννηση του χώρου μας, ώστε να μην εμφανιστούν ξανά φαινόμενα αυταρχισμού, bullying, κακοδιαχείρισης και αναξιοκρατίας από τα φαντάσματα του παρελθόντος που μας βύθισαν και παραλίγο να μας αφανίσουν”.

Στη σχετική ανακοίνωση, δε, της Αυτόνομης Παρέμβασης Υγειονομικών Ροδόπης, τονίζεται:

“Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, σχεδόν έναν χρόνο χωρίς τους εργολάβους στα δημόσια νοσοκομεία, η παράταξη μας για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται μετά από μια σειρά αγώνων που έδωσε για την τελική απομάκρυνσή τους και από τον χώρο του Νοσοκομείου μας. Ένα παρασιτικό κύκλωμα που απομυζούσε έναν σκασμό λεφτά, ενώ απέδιδε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και εργατικής γαλέρας, αποτελεί πλέον παρελθόν. Δεν σας κρύβουμε ότι μας τιμά ιδιαίτερα ότι ως νοσοκομείο, πρωτοπόρα καταφέραμε να εξοστρακίσουμε τους εργολάβους και όλο αυτό το κύκλωμα, συνάπτοντας αξιοπρεπείς ατομικές συμβάσεις και παράλληλα εξοικονομώντας ένα οικονομικό όφελος 100.000 ευρώ ετησίως, με αποτέλεσμα να καλυφθούν διάφορες υγειονομικές ανάγκες, να γίνουν κατασκευαστικά έργα, και κυρίως να προσληφθεί νέο επικουρικό προσωπικό, κάτι πολύ σημαντικό για το νοσοκομείο μας και για την τοπική κοινωνία γενικότερα. Φανταστείτε το ποσό αυτό πως εκτινάσσεται αθροιστικά για 130 νοσοκομεία (αφού μόνο ο Ευαγγελισμός αποκόμισε ετήσιο όφελος 2 εκατομμύρια ευρώ).

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, παρατηρώντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα με τα όργια της διαφθοράς και της διαπλοκής να αποκαλύπτονται σαν μανιτάρια, και τα οποία βύθισαν μια ολόκληρη  κοινωνία  σε μια απερίγραπτη κρίση από την οποία προσπαθούμε να βγούμε, χρειάζονται βήματα σταθερά, νοσοκομείο-νοσοκομείο, δομή-δομή, με μια συνεχή εγρήγορση και περιφρούρηση από όλους μας, διότι το φαινόμενο της διαφθοράς έχει ριζώσει βαθιά και απαιτούνται βαθιές τομές για να εκριζώσουμε νοοτροπίες και συνήθειες ετών! Χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση σε οποιονδήποτε χώρο, σε οποιοδήποτε αντικείμενο, διότι ως κρατικοί λειτουργοί το οφείλουμε σε μια κοινωνία που μας ανέδειξε, το οφείλουμε στις επόμενες γενιές!

Όσον αφορά την εκλογική διαδικασία της 8ης Νοεμβρίου, είναι αλήθεια ότι εκφράστηκε η πρόταση για ένα κοινό ενιαίο ψηφοδέλτιο. Θεωρούμε ότι η παραπάνω πρόταση προέκυψε κάπως όψιμα… Όταν κάποιοι μετά από είκοσι χρόνια παντοδυναμίας θυμήθηκαν λίγο αργά το κοινό ψηφοδέλτιο, προφανώς κάποια “κουκιά” δεν τους βγαίνουν σήμερα… Παρ’ όλα αυτά, και μόνο στο άκουσμα αυτής της πρότασης, εμείς συναινέσαμε μετά χαράς και συμφωνήσαμε οι τρεις συνδυασμοί να καταθέσουν από δύο υποψηφίους, δηλαδή σύνολο έξι υποψήφιοι. Δυστυχώς η χαρά μας δεν κράτησε για πολύ, διότι προέκυψε ένα ψηφοδέλτιο με οκτώ υποψηφίους αντί των έξι όπως είχε συμφωνηθεί. Εμφανίστηκαν δικαιωματικά δύο ανεξάρτητες και μεμονωμένες υποψηφιότητες, οι οποίες δεν είχαν καμία θέση στο συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, διότι έπρεπε να κατέβουν η καθεμία ξεχωριστά όπως ορίζει η εγκύκλιος και εφαρμόζεται σε ολόκληρη τη συνδικαλιστική επικράτεια. Αυτή λοιπόν τη φρέσκια ιδέα, κάποιοι προσπάθησαν να τη μεταλλάξουν εν τη γενέσει της, παρεισφρύοντας όλως παραδόξως μέσα στο κοινό ψηφοδέλτιο διασπαστικούς βραχίονες και ανατροφοδοτικούς πυλώνες που προφανώς εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες. Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν ανατρέψαμε την κακώς κείμενη διαδικασία. Θα αναγνωρίσουμε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα, θα στηρίξουμε και θα συνεργαστούμε με οτιδήποτε προκύψει, αλλά δηλώνουμε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να ταυτιστούμε μελλοντικά με παρόμοιες τακτικές και μεθοδεύσεις, και προφανώς δεν θα μπορέσουμε να συναινέσουμε σε ένα νέο κοινό ψηφοδέλτιο.

Θα θέλαμε όμως να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους όσους επικαλούνται την απαγκίστρωση από μηχανισμούς και παρατάξεις, εμφορούμενοι της παρθενογένεσης, και να τους υπενθυμίσουμε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια σε κανέναν κομματικό παράγοντα και σε κανέναν κομματικό μηχανισμό δεν επιτρέψαμε να εισχωρήσει και να δραστηριοποιηθεί στον χώρο του νοσοκομείου μας. Δεν σημειώθηκαν ποτέ φαινόμενα ρεβανσισμού και μισαλλοδοξίας όπως τα προηγούμενα χρόνια, διότι όλα αυτά Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, και τα περιφρουρήσαμε και τα εγγυηθήκαμε, σε αντιδιαστολή με όλα όσα συνέβαιναν τα περασμένα χρόνια με κομματικούς ιμπρεσάριους και  επιτακτικούς πάτρωνες που φώλιαζαν και χειραγωγούσαν τον χώρο του νοσοκομείου μας. Επειδή λοιπόν οι μνήμες είναι ακόμη νωπές, κάποιοι ας μην προκαλούν υποδυόμενοι τις «μωρές παρθένες», γιατί όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν εδώ τον τόπο.

Και ένα τελευταίο σχόλιο για την πρόσφατη επίσκεψη του Γραμματέα της ΑΔΕΔΥ τον οποίο ο Σύλλογος μας ως Αμφιτρύων προσκάλεσε στη Γενική μας Συνέλευση. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι είναι αυτός ο οποίος πρόσφατα εγκατέλειψε το τιμόνι της Ομοσπονδίας μας (ΠΟΕΔΗΝ), βάζοντας πλώρη για την προεδρία της ΑΔΕΔΥ, και με αυτά και αυτά η ΑΔΕΔΥ ξέμεινε ακέφαλη για τρία χρόνια, βορά στα σαγόνια των μνημονιακών απαιτήσεων! ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΡΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Εμείς συνεχίζουμε πάνω στις ίδιες αρχές και αξίες, μέσα από τα ίδια μετερίζια, και ποτέ από θέση ισχύος, όπως τα “πέτρινα” εκείνα χρόνια.

Συνάδελφοι-Συναδέλφισσες, την ερχόμενη Πέμπτη προσερχόμενοι με αίσθημα ευθύνης, χωρίς συγγενικά και φιλικά βαρίδια, εκλέγουμε τους δύο αντιπροσώπους μας οι οποίοι θα προωθήσουν και θα υπερασπιστούν τόσο τα αιτήματα όσο και τους κόπους μιας ζωής που λίμναζαν για πολλά χρόνια ενόψει των επικείμενων κρίσεων που επιτέλους έρχονται στο προσκήνιο!

Τέλος, Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες, ζητούμε ως Συνδυασμός ενός Ενιαίου Ψηφοδελτίου τη ΣΤΗΡΙΞΗ σας για να συνεχίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια με πυξίδα την ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ, την ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, τον ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟ και την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του χώρου μας, ούτως ώστε να μην εμφανιστούν ξανά φαινόμενα αυταρχισμού, bullying, κακοδιαχείρισης και αναξιοκρατίας από τα φαντάσματα του παρελθόντος που μας βύθισαν και παραλίγο να μας αφανίσουν.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΔΟΠΗΣ”.