Στο κλίμα των τελευταίων ημερών, το οποίο, ελέω «Μακεδονικού», δυστυχώς «σηκώνει» από λεκτικές υπερβολές μέχρι και υποκίνηση βίας, μία θρακιώτικη επιχείρηση που παράγει σάλτσα ντομάτας, θεώρησε σκόπιμο να παροτρύνει ουσιαστικά τον κόσμο να περιλούσει με τα προϊόντα της τα πολιτικά πρόσωπα που στηρίζουν τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ.

Ο λόγος για την Οικοτεχνία Πορτοκαλλίδη, από τις Φέρες του Έβρου, η οποία ανήρτησε στο facebook έναν «ανατρεπτικό» διαγωνισμό, με έπαθλο… 20 κούτες σάλτσας. Ποιοι θα κερδίσουν το έπαθλο; Αυτοί που θα καταφέρουν «αποδεδειγμένα» να περιλούσουν με σάλτσα – και μάλιστα με όχι όποια κι όποια, αλλά με τη «βραβευμένη» σάλτσα της επιχείρησης – «έναν από τους εξέχοντες βουλευτές ανεξαρτήτου κόμματος που στηρίζει την συμφωνία για την Μακεδονίας μας».

Επίσης, προβλέπεται bonus με… έξτρα κούτες σάλτσας, στις περιπτώσεις που ο αποδέκτης του περιλουσίματος είναι βουλευτής από τη Μακεδονία ή τη Θράκη ή είναι ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Κοτζιάς. Μάλιστα, αν στόχος γίνει ο Πρωθυπουργός ή Υπουργός Εθνικής Άμυνας, η επιχείρηση μάλλον θα αλλάξει ιδιοκτησία…

Πολλοί ήταν εκείνοι που συγκινήθηκαν από τα παραπάνω και έσπευσαν να επιδοκιμάσουν την πρωτοβουλία της επιχείρησης με «like», σχόλια και κοινοποιήσεις στο facebook. Βέβαια, δεν έλειψαν και οι πιο ψύχραιμοι που παρατήρησαν ότι η ανάρτηση θα μπορούσε να συνιστά υποκίνηση πράξεων βίας. Οι δε πονηροί διέκριναν πως η επιχείρηση, εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία, προσπάθησε να αποκτήσει πολύτιμη προβολή και μια ιδανική διαφήμιση των προϊόντων της. Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο το πέτυχε και με το παραπάνω, καθότι πέρα από τις κοινοποιήσεις των χρηστών στα μέσα κοινωνικής διαφήμισης, η ανάρτησή της έτυχε και ευρείας προβολής στον ηλεκτρονικό και όχι μόνο τύπο, σε πανελλήνιο επίπεδο.

Πάντως, ο ιδιοκτήτης της Οικοτεχνίας, αν και αρχικά εμφανίστηκε να επιμένει ότι η πρόκληση ισχύει 100%, στη συνέχεια απέδωσε χιουμοριστική διάθεση στην επίμαχη πρωτοβουλία του. Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα είναι ότι, χάρη στο «Μακεδονικό», το όνομα της Οικοτεχνίας Πορτοκαλλίδη ταξιδεύει ήδη σε όλη την Ελλάδα…