– Με την υποστήριξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Με μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μουσική, στον χορό και στο τραγούδι, θα αποχαιρετήσουν τη σχολική χρονιά 2014 – 2015 οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, οι οποίοι στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων και σχολικών δραστηριοτήτων τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, εργάστηκαν σε θέματα παράδοσης και πολιτισμού.

Η εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Μαθητικά Χοροτράγουδα 2015», θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαΐου και ώρα 19.30, στο Κάστρο Διδυμοτείχου.

Χορευτικές ομάδες και χορωδίες των σχολείων, θα  παρουσιάσουν χορούς, τραγούδια και παραδοσιακά δρώμενα, με στόχο την προβολή και ανάδειξη των μουσικοχορευτικών δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια υλοποίησης των σχολικών πολιτιστικών προγραμμάτων, στο πλαίσιο των οποίων οι μαθητές γνωρίζουν τη μουσική και χορευτική παράδοση, αξιοποιούν τη δημιουργική τους έκφραση, και συνδέουν το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.

Π.Ε. ΕΒΡΟΥΗ Περιφερειακή Ενότητα Έβρου υποστηρίζοντας τις εκδηλώσεις των σχολείων που διοργανώνονται από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, συμμετέχει στη διοργάνωση, υπογραμμίζοντας το γεγονός οτι «η Περιφέρεια ΑΜ-Θ δίνει την αμέριστη υποστήριξή της σε εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες της γνώσης, του πολιτισμού, της παράδοσης, της ιστορίας, της ενεργητικής συμμετοχής μαθητών και δασκάλων, που προετοιμάζουν τη ζωή και το μέλλον».