20141111_114214[1]Μαθητές του μουσικού γυμνασίου-λυκείου Κομοτηνής και συμμαθητές τους από σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στο νόμο για το νέο λύκειο και ειδικότερα για την τράπεζα θεμάτων. Με αφετηρία το μουσικό σχολείο της πόλης, συνοδευόμενοι ,από το προεδρείο και μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων,πραγματοποίησαν πορεία και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από την Γ.Γ της Περιφέρειας ΑΜΘ και τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης.

20141111_114646[1]Οι μαθητές καταγγέλουν το εξετασιοκεντρικό χαρακτήρα της τράπεζας θεμάτων, ζητώντας την κατάργησή της. Όπως ανέφερε ο  Νικόλας Παπαχρήστου, μαθητής της Β΄Λυκείου και μέλος του συντονιστικού, το εκπαιδευτικό σύστημα, δημιουργεί επιπλέον άγχος λόγω της αυξημένης ύλης,έχει αρνητική επίδραση στις σχολικές επιδόσεις, ενώ ωθεί ολοένα και περισσότερο τους μαθητές στην παραπαιδεία. Ο ίδιος εκτιμά, πως η εφαρμογή ανάλογων μέτρων στην εκπαίδευση, οδηγεί στη δημιουργία μιας χώρας αμόρφωτων.

20141111_123939[1]Με προσοχή άκουσε τα αιτήματα των μαθητών ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος  σημείωσε πως θα   μεταφέρει το ψήφισμα τους στο Υπουργείο Παιδείας, ως καθ’ύλην αρμόδιο φορέα, διαβεβαιώνοντας παράλληλα για το έμπρακτο ενδιαφέρον της Περιφέρειας σχετικά με την εκπαίδευση στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. “Είστε τα παιδιά μας, είστε εκείνοι για τους οποίους παλεύουμε και αγωνιζόμαστε να ανοίξουμε νέους δρόμους” τόνισε, προσθέτοντας ότι η μεταφορά μαθητών, που αποτελεί αρμοδιότητα της ΠΑΜΘ, εξελίσσεται χωρίς προβλήματα στην περιοχή. Ο κ. Παυλίδης πρόσθεσε εξάλλου ότι θα θεσμοθετηθεί η επικοινωνία με τη μαθητική κοινότητα, με επιτροπές που θα δημιουργηθούν στις πέντε περιφερειακές ενότητες, για την προώθηση των ζητημάτων που την απασχολούν.

Στο πλευρό των μαθητών του μουσικού σχολείου κι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων. “Δεν θέλουμε τα παιδιά μας πειραματόζωα, γι αυτό είμαστε στο δρόμο κι αγωνιζόμαστε” δήλωσε ο Πρόεδρος του συλλόγου Σάκης Νταντανίδης, χαρακτηρίζοντας “καταστροφικό” το νόμο για το νέο λύκειο.  Ο κ.Νταντανίδης απηύθυνε κάλεσμα στην συναυλία του σχολείου που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 7 μετά το απόγευμα, στην πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή, με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων του και την ενημέρωση των πολιτών. Ο κ. Εφετζής, εκ μέρους του πανελλήνιου συλλόγου γονέων μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, εστιάζοντας στα ειδικότερα προβλήματα του τοπικού μουσικού σχολείου, μίλησε για την αναγκαιότητα έγκαιρης κάλυψης των θέσεων των καθηγητών, της άμεσης αποστολής των βιβλίων, μεταφοράς και σίτισης των μαθητών από την εκκίνηση του σχολικού έτους αλλά και η απαιτούμενη πιστοποίηση των σπουδών τους.

20141111_125619[1]Σημειώνεται πως η μαθητική πορεία κατέληξε στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κομοτηνή, όπου ακούστηκαν συνθήματα υπέρ της αναβάθμισης και ενίσχυσης της χρηματοδότησης του τομέα της παιδείας, χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη ανταπόκριση, αφού όπως ανέφεραν, δεν παραλήφθηκε το ψήφισμά τους, από κάποιον αρμόδιο.