Η συνάντηση με τους εκπροσώπους της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου μας

Τους μαθητές και καθηγητές του 2ου Λυκείου Λευκάδας, που επισκέφτηκαν την Κομοτηνή στο πλαίσιο της σχολικής του εκδρομής στο Νομό Ροδόπης με θέμα την αρμονική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή της Θράκης, υποδέχτηκαν την περασμένη Παρασκευή οι εκπρόσωποι της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης» της Π.Ε. Ροδόπης, η αποστολή του 2ου Λυκείου Κομοτηνής γνώρισε και συνομίλησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη, τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιώργο Πετρίδη, τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και τον Μουφτή Κομοτηνής κ. Μέτσο Τζεμαλή.

ashΕκείνοι, μιλώντας στους μαθητές, στάθηκαν στη διαχρονικά αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στην περιοχή μας, η οποία αποτελεί σταυροδρόμι πολιτισμών, λαών και θρησκειών. Η συνύπαρξη ήταν και θα είναι δημιουργική και ο πολιτισμός μαζί με την εκπαίδευση θα αποτελούν εχέγγυα προόδου για την καθημερινή ομαλότητα.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Τσαλικίδης τόνισε πως «η επίσκεψη του 2ου Λυκείου Λευκάδας δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και τους καθηγητές να αντιληφθούν την έννοια της πολυπολιτισμικότητας και να κατανοήσουν πως εδώ έχουμε μάθει έμπρακτα να σεβόμαστε τα πιστεύω του καθενός. Επιπλέον, θέλω να πιστεύω πως θα αποτελέσουν πρεσβευτές της Ροδόπης στην περιοχή τους, προκειμένου να μεταφέρουν όλες τις ομορφιές της περιοχής μας».

Σε όλους τους παρευρισκομένους, μαθητές και καθηγητές, δόθηκαν αναμνηστικά δώρα σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, που αφορούν τα αξιοθέατα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και ένα λεύκωμα της Ροδόπης.