Μια μοναδική εμπειρία βίωσαν οι μαθητές τριών σχολείων, χάρη στην πρωτοβουλία των γονέων του 8ου Δημοτικού

Επίσκεψη στο «Θωρηκτό της νίκης» είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν οι μαθητές τριών σχολείων της Κομοτηνής και συγκεκριμένα του 1ου, του 2ου και του 8ου Δημοτικού.

haΗ εκδρομή, που έγινε την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου, προέβλεπε τη μεταφορά των παιδιών και των γονέων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με λεωφορεία, ώστε να επισκεφθούν το Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», που για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κατέπλευσε στη συμπρωτεύουσα.

Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά το ένδοξο αυτό πλοίο, το οποίο συνέδεσε το όνομά του με μια από τις πιο συναρπαστικές σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, την οποία και διαμόρφωσε.

haaaΜε σύμμαχο μια ηλιόλουστη μέρα, μαθητές και γονείς ξεναγήθηκαν στους χώρους του, που έχει σφραγίσει η εμβληματική, ηρωική μορφή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη – χώροι μάχης και ανάπαυσης. Πρόκειται για μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία, που οι μαθητές θα κρατήσουν ανεξίτηλη στη μνήμη τους.

Τούτο προκαλεί την έκδηλη ικανοποίηση των γονέων, που πήραν την πρωτοβουλία να χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία στους μαθητές των τριών δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

haaΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου δεν παραλείπει να ευχαριστήσει θερμά τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, που έδωσε ειδική άδεια μετά από αίτημα του Συλλόγου στο ΓΕΕΘΑ, ώστε να πραγματοποιηθεί η οργανωμένη εκδρομή των μαθητών της Κομοτηνής, καθώς τα Σαββατοκύριακα δεν επιτρέπονται εκπαιδευτικές εκδρομές. «Η συμβολή του ήταν καθοριστική για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης, που είχε ως αποτέλεσμα την ανάταση και ανύψωση του εθνικού αισθήματος, στοιχεία σημαντικά για τους μαθητές μας, μαθητές μιας περιοχής ιδιαίτερης όπως είναι η Κομοτηνή», τονίζεται σχετικά από τον Σύλλογο Γονέων.

Επίσης, εκφράζονται ευχαριστίες προς τον κυβερνήτη, Αρχιπλοίαρχο (ΠΝ) Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο, για την εμπεριστατωμένη ξενάγηση των μαθητών από την Κομοτηνή, καθώς και προς το πλήρωμα του «Γ. Αβέρωφ», για τη φροντίδα και την ευγένεια, με την οποία τους περιέβαλαν.