Θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, μαζί με το Κολλέγιο Αθηνών

Τις βαλίτσες τους, για να ταξιδέψουν στην Κοπεγχάγη της Δανίας, όπου θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 14 Μαΐου η 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2017, ετοιμάζουν τρεις μαθητές από την Κομοτηνή, οι οποίοι κατάφεραν να διακριθούν σε διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών.

aaa1Για την ακρίβεια, οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα, αφού επικράτησαν στον τελικό διαγωνισμό Βόρειας Ελλάδας, ο οποίος διεξήχθη το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Σε αυτόν έλαβαν μέρος οι μαθητικές ομάδες, που είχαν προκριθεί από τους τοπικούς Διαγωνισμούς των Ε.Κ.Φ.Ε. στις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Ιονίων νήσων.

Η ομάδα του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 15η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών, μαζί με εκείνη του Κολεγίου Αθηνών που επικράτησε στον αντίστοιχο τελικό διαγωνισμό της Νοτίου Ελλάδος.

Σε επόμενη ανάρτησή μας, θα έχουμε τη ευκαιρία και τη χαρά να σας παρουσιάσουμε φωτογραφικό υλικό από την τελική φάση του διαγωνισμού στη Θεσσαλονίκη, καθώς και τους μαθητές που κατάφεραν τη σπουδαία αυτή διάκριση για την πόλη μας.