Στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο» διακρίθηκε η μαθητική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ

Τις μαθητικές ομάδες που διακρίθηκαν στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο» βράβευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Τηλεσκόπιο Δωρίδη στο Θησείο.

Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, που διοργάνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή. Ομάδες μαθητών, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, κατασκεύασαν έναν αυτοσχέδιο σεισμογράφο και κατέγραψαν την όλη διαδικασία σε μία παρουσίαση, που συνοδευόταν από φωτογραφικό και άλλο οπτικοακουστικό υλικό.

Υπεύθυνος του προγράμματος ήταν ο δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικoύ Ινστιτούτου Αθηνών. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς».

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 25 σχολικές ομάδες με συνολικά 147 μαθητές και 39 εκπαιδευτικούς από γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας.

Μετά από αξιολόγηση, διακρίθηκαν και βραβεύθηκαν οι μαθητικές ομάδες 11 σχολείων. Ανάμεσά τους ήταν και η μαθητική ομάδα του 1ου ΕΠΑΛ Κομοτηνής, με τους μαθητές Αλέξανδρο Αλεξίου, Τεομάν Αμέτ, Βεϊσέλ Απτουραχμάν, Ερκάλ Αχμέτ, Αλέξανδρο Μαγδαλά, Ταρήκ Μολλά Ιμπράμ, Οζνούρ Σαϊτ Χαλήλ, Πάρη Τζελέπη και Εμμανουήλ Φράγκατζη. Οι συντονιστές καθηγητές τους ήταν οι Ευάγγελος Μισιρλής, Αθανάσιος Κασάπης και Χριστόδουλος Αξιωτίδης.