Δικογραφία σε βάρος τριών ανήλικων μαθητριών, που φοιτούν σε Γυμνάσιο της Αθήνας, και οι οποίες κατηγορούνται για διατάραξη της ειρήνης των πολιτών, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου, το Κέντρο Επιχειρήσεων CYBER ALERT, ενημερώθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για την ύπαρξη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ομάδας (group), στην οποία είχε αναρτηθεί απειλητικό περιεχόμενο με άμεσο και παρόντα κίνδυνο ζωής (ένοπλη επίθεση) κατά των μαθητών του εν λόγω σχολείου!

Η αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία κινητοποιήθηκε άμεσα ενημερώνοντας τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία και δόθηκε παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας με σκοπό την εξακρίβωση των καταγγελλομένων και τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης ψηφιακής ανάλυσης που ακολούθησε, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των διαχειριστών της ομάδας, τα οποία όπως προέκυψε ανήκουν στις τρεις ανήλικες μαθήτριες. Χθες, 27 του μηνός, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν νομότυπες έρευνες στις οικίες τους, ενώ από τις επιτόπιες αυτοψίες ταυτοποιήθηκε η διαχείριση της εν λόγω ομάδας στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν επίσης δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή τους, και από τα οποία γινόταν η διαχείριση.