– «Συμφωνήσαμε να συντονίσουμε ακόμη καλύτερα τις κοινές μας προσπάθειες για τη Ροδόπη».

Οι ζημιές που προκλήθηκαν στη Ροδόπη από τη σφοδρή κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, ήταν το θέμα συνάντησης που είχαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, στο γραφείο του πρώτου.

Οι ζημιές κατηγοριοποιήθηκαν ως εξής:

α. Στον αστικό ιστό: πλημμύρισαν πάνω από ενενήντα σπίτια, και σοβαρές ζημιές καταγράφηκαν στο Σισμανόγλειο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, στο ΕΚΑΒ Θράκης και στην Κτηνιατρική Υπηρεσία.

β. Στον αγροτικό τομέα: καταστράφηκαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις καθώς  και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις (μαντριά).

γ. Σε σημαντικά έργα υποδομής όπως δρόμους, γέφυρες, κανάλια, κ.τ.λ.

Ο κ. Μέτιος σημείωσε: «Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Περιφερειακή μας Ενότητα τις προηγούμενες ημέρες, είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημίες σε κτίρια, υποδομές, γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Οι υπηρεσίες μας συντάσσουν λεπτομερή κατάλογο όλων των ζημιών. Προτεραιότητά μας είναι η αποκατάστασή τους και η αποζημίωση των πληγέντων. Ενημέρωσα τον κ. Στυλιανίδη για τα προβλήματα, και δεσμεύτηκε με τη σειρά του, πως και ο ίδιος θα συμβάλλει στην επίλυσή τους. Συμφωνήσαμε τέλος να συντονίσουμε ακόμη καλύτερα τις κοινές μας προσπάθειες για τη Ροδόπη. Πιστεύω πως όταν για έναν στόχο προσπαθούμε συλλογικά, έχουμε σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα».

Ο Στυλιανίδης τόνισε: «Συμφωνήσαμε να δράσουμε από κοινού, συντονισμένα και συστηματικά, για την ταχεία αντιμετώπιση των επιπτώσεων της φυσικής καταστροφής που έπληξε την Περιφερειακή μας Ενότητα σε όλα τα επίπεδα. Από την ερχόμενη εβδομάδα περιμένω τη σχετική έκθεση, και έχω δεσμευτεί ότι θα προβώ σε κάθε δυνατή ενέργεια κοινοβουλευτικής και πολιτικής πίεσης προς τους αρμόδιους Υπουργούς, για να επιτευχθούν γρήγορα, η αποκατάσταση των ζημιών, οι αποζημιώσεις, αλλά και η έγκαιρη προετοιμασία για την αντιμετώπιση και άλλων τέτοιων φαινομένων. Επιπλέον ζήτησα από τον Αντιπεριφερειάρχη να συμβάλει στην ενίσχυση του εξοπλισμού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».