Μήνυμα στήριξης στους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας, με δήλωση-παρέμβασή του στην εφημερίδα Documento. Ο Πρωθυπουργός απευθύνεται σε προσωπικό τόνο στον Ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και στον Λοχία Δημήτρη Κούκλατζη, και τους καλεί να οπλιστούν με υπομονή, δύναμη και πίστη ότι «θα έρθει σύντομα και γι’ αυτούς η ανάσταση, και θα επιστρέψουν στην πατρίδα και στα σπίτια τους».

Ταυτόχρονα, εμμέσως πλην σαφώς, ο Έλληνας Πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα και στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διατυπώνοντας ευθέως την απαίτηση της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Η δήλωση-παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα:

«Το φετινό Πάσχα δύο νέα παιδιά, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, δεν θα  έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν δίπλα στις οικογένειές τους.

Θέλω να διαβεβαιώσω τόσο τους ίδιους όσο και τις οικογένειές τους ότι η σκέψη όλων μας είναι μαζί τους.

Όχι μόνο δεν τους ξεχνάμε, αλλά κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, σε όλα τα μέτωπα, για να μπει τέλος στον Γολγοθά τους. Να οπλιστούν με υπομονή, δύναμη και πίστη ότι θα έρθει σύντομα και γι’ αυτούς η ανάσταση, και θα επιστρέψουν στην πατρίδα και στα σπίτια τους.

Η ανθρώπινη ζωή και η ανθρώπινη ελευθερία, δεν είναι και δεν πρέπει να είναι πιόνια σε παιγνίδια δύναμης και εκβιασμών, κανενός. Είναι αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα για κάθε πολιτισμένη χώρα. Και τον σεβασμό αυτών των δικαιωμάτων απαιτεί η Ελλάδα.

Χωρίς παιγνίδια, παζάρια, και αστερίσκους.

Άγγελε και Δημήτρη καλή Ανάσταση! Και να θυμάστε, την ανάστασή σας προσδοκούν, εύχονται και απαιτούν, όλοι οι Έλληνες».