«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εορτάζεται για περισσότερα από εκατό χρόνια, τιμώντας τους αγώνες των γυναικών για ισότητα στα θεμελιώδη ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα, τις ίσες ευκαιρίες και την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία, την εργασία και την οικογένεια.

Σήμερα όλα αυτά αποτελούν κεκτημένα δικαιώματα και για τη χώρα μας, που τα τελευταία τριάντα χρόνια έκανε πολλά βήματα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούν να ληφθούν περισσότερα και ουσιαστικότερα μέτρα για τη στήριξη της γυναίκας.

Οι ρόλοι της σύγχρονης γυναίκας σήμερα είναι πολλοί και πολύπλοκοι: μητέρα, σύζυγος, παιδαγωγός, νοικοκυρά, σύντροφος, φίλη, εργαζόμενη, συνεργάτης, επιστήμονας,  συνδικαλίστρια, πολιτικός, κ.ά.

Σε αυτούς τους ρόλους καλείται καθημερινά να ανταπεξέλθει, άλλες φορές με επιτυχία και άλλες με κόστος την προσωπική της ζωή.

Όμως η σύγχρονη γυναίκα επιθυμεί και επιλέγει να συνδυάσει όλους τους ρόλους της, και μάλιστα πολλές φορές διακρίνεται για τα επιτεύγματά της, είτε στην επαγγελματική της ζωή, είτε στην ενασχόλησή της με τα κοινά και την προσφορά, είτε στην πολιτική και τον συνδικαλισμό, πέραν του ρόλου της στην οικογένεια.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια η κρίση λειτούργησε θετικά στον τομέα του εθελοντισμού, κυρίως, δε, όπως αυτός εκφράζεται από τις γυναίκες, σε ομάδες ευαίσθητες κοινωνικά, παιδιών, αδυνάμων, απόρων, κακοποιημένων γυναικών, αναπήρων, θυμάτων βίας, περιθωριοποιημένων ατόμων, κ.ά.

Αυτή τη γυναίκα εμείς θαυμάζουμε, επαινούμε, και θέλουμε να επιβραβεύουμε κάθε μέρα και με κάθε τρόπο».